ElonMusk.jpg
Elon Musk, noul proprietar al rețelei de socializare Twitter, a propus să decidă soarta contului fostului președinte al SUA Donald Trump printr-un vot colectiv pe Twitter. El și-a întrebat urmăritorii dacă doresc restabilirea profilului.

Până acum, aproximativ 8,5 milioane de utilizatori și-au dat voturile virtuale, 52 % au răspuns afirmativ.

„Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk pe Twitter, o expresie latină care înseamnă „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”. Sondajul a fost deschis timp de 24 de ore și acumulează câte un milion de voturi pe oră.

Elon Musk a declarat în mai că va anula interdicția Twitter asupra lui Trump, al cărui cont a fost suspendat după atacul de anul trecut asupra Capitoliului SUA.


Amintim că în anul 2021, Twitter a anunțat despre suspendarea permanentă a profilului care aparținea lui Donald Trump, în baza mai multor motive conectate cu incidentele violente din SUA pe 6 ianuarie. „După o analiză minuțioasă a tweeturilor recente ale lui Donald Trump și a contextului din jurul lor, în mod special a modului în care sunt interpretate pe Twitter și în afara acestuia, am suspendat permanent contul @realDonaldTrump, pentru a evita riscul unor viitoare incitări la ură”, a scris Twitter într-un comunicat oficial.

Preluat de la: diez.md