prelungitor.jpeg

În era tehnologiei, electrocasnicele au devenit esențiale în viața de zi cu zi, dar unii dintre ele pot avea un impact semnificativ asupra facturilor de electricitate. Din păcate, mulți români se plâng de facturile uriașe care le vin lunar. Un astfel de aparat, care poate duce la o creștere considerabilă a costurilor într-o locuință, este uscătorul de rufe în special modelele care sunt utilizate frecvent și nu sunt eficiente energetic.

Scumpirile din ultim perioadă i-au făcut pe tot mai mulți români să fie atenți la consumul de energie electrică, în încercarea de a reduce pe cât posibil facturile, care au devenit tot mai mari.

Pe lângă cuptoarele și plitele electrice, spre exemplu, uscătoarul de rufe, tot mai cumpărat de români în ultimii ani, consumă cât 1.800 de becuri aprinse simultan.

Spre exemplu, uscătoarele din clasa C de consum au aproximativ 9 kwh pe un ciclu de uscare. Clasa de consum B, au circa 5-6 kwh într-un ciclu. Clasa de consum A, consumă aproape 2.5 -3 kwh pe ciclu de uscare.

Drept urmare, la un calcul atent, dacă un uscător de rufe din clasa C consuma 9 kw/h, asta înseamnă 9000 w/h. Ca o 1800 de becuri de 5w consumă 9000 w/h.

Deși este convenabil și eficient într-o casă, uscătorul de rufe poate fi un consumator semnificativ de energie, în special dacă nu este utilizat corect sau dacă modelul nu este unul performant din punct de vedere energetic.

Potrivit unui specialist în inginerie, iată care sunt cele mai mari consumatoare de energie electrică din gospodărie:

Folosirea acestor electrocasnice cu moderație sau în mod eficient poate ajuta la menținerea costurilor de electricitate sub control. Alegerea unor modele cu clasă energetică superioară și utilizarea lor în funcție de necesități pot face o diferență semnificativă în factura lunară.

Preluat de la: csid.ro