pixel.png

Eficienţa măştii a fost dovedită într-un coafor din SUA, unde doi angajaţi infectaţi cu coronavirus au intrat în contact cu aproximativ 140 de clienţi, însă niciunul dintre aceştia nu a luat virusul.

Doi angajaţi ai unui salon de coafură din Springfield, Missouri, au purtat mască de protecţie în timpul interacţiunii cu clienţii. Aproape 140 de persoane au fost expuse riscului, în câteva zile de funcţionare şi niciuna nu a fost infectată, potrivit unui studiu CDC.

Pe 12 mai, un angajat al salonului a prezentat simptome specifice infecţiei. Cu toate astea, a continuat să lucreze până pe 20 mai, atunci când a primit rezultatul pozitiv al testului pentru COVID-19.

Un alt stilist a început să aibă simtome respiratorii pe 15 mai, continuând, de asemenea, să meargă la muncă până pe 20 mai. Salonul de coafură a fost ulterior închis pentru trei zile şi dezinfectat, iar autorităţile au luat legătura cu cei 139 de clienţi care au fost expuşi riscului de infectate. Restul angajaţilor au fost plasaţi în carantină.

<!– Smiley, în alertă! Gina Pistol, ţinta unui joc indecent din showbiz. Apar nume grele–> CITESTE PE EVZ.RO: Smiley, în alertă! Gina Pistol, ţinta unui joc…
<!– Studiu cutremurător finanțat de Bill Gates! Ce se va întâmpla cu populația țării noastre–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Studiu cutremurător finanțat de Bill Gates! Ce se…

Dintre cei 139 de clienţi, 67 au acceptat testul COVID-19 şi au fost testaţi negativ. Ceilalţi nu au prezentat simptome în următoarele două săptămâni.

În timpul interacţiunilor cu clienţii, cei doi angajaţi au purtat mască: un model cu două straturi de bumbac. Atunci când nu erau clienţi, angajaţii salonului nu şi-au acoperit faţa.

Cei care au călcat pragul salonului în acea perioadă aveau între 21 şi 93 de ani, cu o vârstă medie de 52 de ani, iar cei mai mulţi dintre aceştia au purtat la rândul lor măşti de protecţie.

Pentru oamenii de ştiinţă acesta este unul dintre cele mai puternice exemple care evidenţiază importanţa purtării măştii pentru a limita răspândirea coronavirsului.
 

Preluat de la: csid.ro