diez-share-facebook.png
Cântăreţul Ed Sheeran este artistul care ocupă primul loc în topul muzicienilor cu cele mai mari vânzări de discuri pe plan global în 2017.

Artistul britanic i-a devansat în acest clasament pe rapperul canadian Drake şi cântăreaţa americană Taylor Swift, au anunţat luni reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), citaţi de Press Association și Agerpres.

Ed Sheeran, care îi urmează rapperului Drake în fruntea acestui clasament anual, a obţinut un succes comercial răsunător cu cel de-al treilea album de studio al său, intitulat „Divide”, şi cu single-urile „Shape of You”, „Castle on the Hill”, „Galway Girl” şi „Perfect”, a subliniat IFPI.

Lansat în martie 2017, albumul „Divide” a primit discul de platină în 32 de pieţe naţionale, în timp ce single-ul „Shape of You” a fost „titlul cel mai bine vândut din lume în 2017″ şi a fost certificat cu discul de platină în 32 de pieţe, a precizat IFPI.

Ed Sheeran a devenit primul artist din lume care a reuşit să câştige ambele trofee acordate de IFPI într-un singur an, întrucât s-a clasat pe primul loc atât în topul vânzărilor de albume, cât şi în clasamentul vânzărilor de single-uri.

El este cel de-al cincilea artist recompensat cu trofeul anual decernat de IFPI pe baza vânzărilor de albume. La ediţiile precedente, premiul a fost câştigat de Drake (2016), Adele (2015), Taylor Swift (2014) şi One Direction (2013).

Preluat de la: diez.md