Samsung-Galaxy-S10-38-1170x658.jpg
Samsung Galaxy S10 e disponibil în trei versiuni, iar compania a folosit pentru el un ecran de tip nou. Rezultatele unor teste independente arată cât de bun e într-adevăr.

Degeaba un telefon are ecranul mare, dacă nu are și-o calitate ridicată. La acest capitol Samsung a reușit să livreze constant telefoane bune. În cazul Samsung Galaxy S10, lucrurile stau și mai bine, scrie go4 it.ro.

Cel mai bun ecran îl găsești pe Samsung Galaxy S10 și S10 Plus. E un OLED, denumit de companie Dynamic AMOLED, și are o rezoluție 2K+. Diagonalele sunt de 6,1, respectiv 6,4 inci. DisplayMate a testat acest panou și-a stabilit că Samsung Galaxy S10 doboară 13 recorduri. Implicit, a fost desemnat drept cel mai bun ecran de pe piață.

O caracteristică aparte a ecranului de anul acesta e că Samsung l-a configurat „din fabrică” cu un profil natural de culoare. DisplayMate susține că e imposibil să distingi diferenţele între imaginile de pe ecran şi culorile considerate ştiinţific „perfecte”.

Pe lângă acuratețea culorilor, acuratețea contrastului este, de asemenea, perfectă (conform unor parametri de test). Mai important e că Samsung Galaxy S10 are un ecran cu 17% mai luminos decât Galaxy S9 și, astfel, compania oferă cel mai luminos mod de pe un telefon. Poate atinge 1.215 niți.

Samsung Galaxy S10 e un telefon compatibil HDR10+, o caracteristică până acum disponibilă pe televizoare, și asta înseamnă că poți reda conținut video de înaltă calitate, iar camera video are un mod ca să filmezi în HDR10+. Telefonul reuşeşte să acopere 113% din specrul de culoare DCI-P3 şi 142% din spectrul sRGB.

Samsung Galaxy S10 mai stabilește recorduri și în ceea ce privește independența de imaginile afișate pe ecran – asta e important, deoarece sigur nu vei vrea să fie perfect doar în anumite situații. Mai mult, panoul reflectă puțină lumină, ceea ce înseamnă o experiență de utilizare mai bună chiar și în lumina directă a soarelui. Nu în ultimul rând, a primit din partea DisplayMate calificativul A+.

Preluat de la: diez.md