Prajituri-virtuale2-1.jpg
Printre efectele consumului excesiv de zahăr se numără: tensiunea arterială crescută, inflamație, creștere în greutate, diabet, boala ficatului gras și accident vascular cerebral, spune dr. Frank Hu, profesor la Universitatea Harvard. Putem evita consecințele negative asupra sănătății consumând dulciuri virtuale, care mai sunt și adevărate opere de artă. Artistul Walid Raad a prezentat o serie de prăjituri de aniversare realizate cu dragoste pentru unii dintre cei mai toxici și/sau mai mari lideri ai lumii: dictatori, oameni puternici, regi și regine.

Walid Raad este artist și profesor de artă la Cooper Union. Cunoscut pentru proiectul său de paisprezece ani privind istoria contemporană a Libanului, The Atlas Group. Raad examinează legăturile dintre politică, violență și narațiunile culturale.

În cadrul proiectului Festival of Gratitude, el a creat 20 de prăjituri care pot fi achiziționate prin cumpărare de NFT-uri. Pentru fiecare tort, există o colecție corespunzătoare de felii de tort. Numărul de felii este determinat de vârsta dictatorului în 2022. Jumătate din felii sunt infuzate cu otrăvuri, iar cealaltă jumătate cu siropuri.

Cei care cumpără tortul vor primi automat zece felii aleatorii, pe care le pot păstra într-un portofel virtual. Restul vor fi puse la dispoziție într-un drop public. În cazul în care nu ai posibilitatea de a cumpăra prăjitura, poți plăti doar pentru o felie.

Walid Raad a găsit inspirația pentru operele de artă în perioada adolescentină. La 14 ani patiseria lui preferată era „Noura” însă, nu avea destui bani pentru a cumpăra un desert de mango de acolo. Astfel, a decis să propună serviciile lui de fotograf proprietarului în schimbul gustărilor. A primit job-ul și își petrecea tot timpul la patiserie, făcea fotografii cu fiecare desert pentru clienți.

Artistul a creat o prăjitură aniversară și pentru președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Toți banii acumulați din vânzările acestui tort au fost donați pentru susținerea suveranității Ucrainei.


artwrld.com/Walid Raad

artwrld.com/Walid Raad

artwrld.com/Walid Raad

artwrld.com/Walid Raad

Catalogul cu descrierea fiecărei prăjituri poate fi accesat aici.

Preluat de la: diez.md