sdlpvfu9gvtyvw-nh.jpg
Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în România. Ambele persoane au revenit recent din Italia, au anunțat secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, într-o conferință de presă susținută la MAI.

Primul caz este un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj și s-a întors în țara vecină pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj, transmite digi24.ro.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie, a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Au început anchetele epidemiologice și urmează să fie testate toate persoanele cu care au călătorit cu cei doi noi pacienți. La Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus, continuă anchetele epidemiologice.

Preluat de la: diez.md