gratii_1_74021400.jpg
O instanță din Thailanda i-a condamnat pe cei doi proprietari ai unui restaurant la câte 1 446 de ani de închisoare pentru fraudarea clienților. Anul trecut, restaurantul cu fructe de mare „Laemgate” a lansat o promoție online cu plata în avans. Aproximativ 20 000 de persoane au achiziționat vouchere în valoare de 50 de milioane de baht thailandezi, aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit presei thailandeze citate de BBC NEWS.

Însă, în luna martie, proprietarii au anunțat închiderea restaurantului, pe motiv că nu se puteau aproviziona cu fructe de mare suficiente pentru onorarea cererilor. După ce au început să curgă plângerile împotriva lor, patronii au înapoiat o parte din sumele încasate, însă cei mai mulți dintre cei care i-au reclamat nu și-au primit banii, scrie digi24.ro.

Astfel, Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha au fost arestați pentru fraudă prin promoții false. Miercuri, aceștia au fost găsiți vinovați pentru 723 de fapte și au fost condamnați la câte 1 446 de ani de închisoare.

Pentru că și-au recunoscut faptele, sentințele lor au fost reduse la jumătate, adică la 723 de ani, dar, până la urmă, vor sta după gratii doar 20 de ani.

În 2017, o instanță thailandeză a condamnat o altă persoană vinovată de fraudă la peste 13.000 de ani de închisoare.

 

 

 

 

Preluat de la: diez.md