pixel.png

Până în prezent au fost confirmate, la nivel mondial, peste 82.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi peste 2.800 de decese.

În Europa, prezenţa coronavirusului a fost confirmată în: Italia (453), Germania (27), Franţa (18), Spania (13), Marea Britanie (13), Belgia (1), Elveţia (1), Croaţia (3), Austria (1), Macedonia de Nord (1), Grecia (1), România (1), Estonia (1), Finlanda (1), Suedia (1), Norvegia (1).

Documentarul numit „Noul coronavirus, alertă globală!” a fost realizat de televiziunea de stat din Singapore şi a fost prezentat prima dată pe 19 februarie. La noi în ţară, documentarul va fi difuzat de televiziunea B1 TV, sâmbătă, de la ora 21:00.

<!–

Formul de quiz

–>

Filmul, care nu a mai fost difuzat până acum în Europa, explică evoluţia noului coronavirus de la apariţie, în decembrie 2019, până în prezent. Acesta explică, totodată, ce măsuri de carantină au fost luate în China şi include imagini şi informaţii chiar din oraşul chinez Wuhan, interviuri cu specialişti în boli infecţioase din Asia, medici din China şi locuitori din Wuhan.

Mai multe ţări au impus restricţii de călătorie (cum au făcut autorităţile iraniene) sau au interzis adunările publice (cum e cazul Irakului), în timp ce Kuwaitul îşi evacuează cetăţenii din Italia şi Iran. În Marea Britanie a fost demarară o campanie de testare a pacienţilor ce prezintă simptome de gripă, într-o încercare de a detecta din timp noi eventuale cazuri de infecţie.

Simptomele de gripă şi cele ale coronavirusului COVID-19 sunt foarte similare. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai întâlnite simptome ale infecţiei cu COVID-19 sunt febra, senzaţia de oboseală, tusea seacă, durerile de cap, congestia nazală, rinoreea,senzaţia de gât uscat şi diaree. 

Pe 26 februarie, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din judeţul Gorj în vârstă de 25 de ani. Pacientul este total asimptomatic şi a fost adus la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă.

Află aici cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri privind infecţia cu noul coronavirus COVID-19.

Preluat de la: csid.ro