shopping_online.jpg
Pe site-urile magazinelor online internaționale poți găsi practic orice produs. Iar, datorită prețurilor accesibile și a unei game largi de produse, mulți cumpărători le preferă magazinelor tradiționale. Însă, cei care practică shopping-ul online internațional trebuie să știe că sunt o serie de produse care nu pot fi comandate, deoarece introducerea lor în țară este interzisă conform legii.

Iată ce nu poate fi importat conform Convenției Poștale Universale, la care Moldova este semnatară:

#1. Stupefiante şi substanţe psihotrope, astfel cum sunt definite de către Organul
Internaţional de Control al Stupefiantelor (OICS), sau alte droguri ilicite interzise
în ţara de destinaţie;

#2. Obiectele obscene sau imorale;

#3. Produse contrafăcute şi piratate – de aceea nu se poate comanda copii ale brandurilor renumite;

#4. Materiale explozibile, inflamabile sau radioactive şi mărfuri periculoase – sunt interzise și dispozitivele inerte, precum şi replicile de astfel de dispozitive şi articole;

#5. Animale vii, c excepția albinelor, lipitorilor şi viermilor de mătase; precum și
paraziţii şi distrugătorii de insecte nocive; și muştele din familia Drosophilidae utilizate pentru cercetarea biomedicală şi schimbate între instituţii recunoscute oficial;

#6. Monede, cecuri de bancă şi alte obiecte de valoare – este interzisă introducerea de monede, cecuri de bancă, bancnote sau valori la purtător, cecuri de călătorie, platină, aur sau argint, prelucrate sau nu, pietre preţioase, bijuterii şi alte obiecte preţioase:

#7. Imprimate şi cecograme

Totodată, sunt interzise obiectele care, prin natura lor sau a ambalajului lor, pot prezenta pericol pentru agenți sau marele public, pot păta sau deteriora celelalte trimiteri. În lista celor interzise intră și documentele ce au caracter de corespondenţă actuală şi personală schimbate între persoane altele decât expeditorul şi destinatarul sau persoanele care locuiesc cu aceștia.

Preluat de la: Diez.md