simon-maage-tXiMrX3Gc-g-unsplash.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la un târg. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 25-31 martie.

În Republica Moldova urmează să aibă loc prima conferință dedicată importanței protecției drepturilor de autor și a industriei creative în contextul dezvoltării economiei naționale.  Conferința este dedicată oamenilor de creație, fondatorilor de agenții/afaceri creative, creatorilor-freelanceri, juriștilor și tuturor persoanelor interesate de subiectul proprietății intelectuale în Republica Moldova.

Evenimentul se va desfășura marți, 26 martie, cu începere de la ora 9.30. Gazda întâlnirii este centrul Mediacor, situat pe strada Alexei Mateevici 60 din Chișinău. Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă. Formularul pentru înscriere poate fi accesat aici.

Centrul ARTICO vă invită la o nouă întâlnire din seria Cariera Mea. De această dată, veți avea ocazia să experimentați viața unui carabinier și să descoperiți secretele și responsabilitățile acestui domeniu de la ofițerii din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Evenimentul vă oferă oportunitatea să discutați cu profesioniștii din domeniu, să aflați detalii interesante despre echipamentul și tehnicile folosite și să vedeți în acțiune mașinile și utilajele carabinierilor. În plus, veți avea parte și de un exercițiu practic de luptă corp la corp.

Evenimentul se va desfășura joi, 28 martie, cu începere de la ora 15.00. Activitatea va avea loc la centrul ARTICO, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 169 din Chișinău. Pentru a participa, este nevoie să completați acest formular de înregistrare.

„Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți. Personajele piesei încearcă să-și valorifice șansele, pe care le percep ca pe un ultim dar al destinului.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, la Teatrul Național „Eugène Ionesco” din capitală. Piesa de teatru începe la ora 18.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 120 și 600 de lei.

Într-un stil de o transparență clasică și folosind tehnica povestirii liniare, romanul lui Bernard Schlink relatează povestea tristă a unei iubiri stranii, întunecată de trecutul politic al Germaniei naziste. Este tulburătoarea poveste a unei iubiri neobișnuite, dintre un adolescent și o femeie cu 20 de ani mai în vârstă.

Evenimentul va avea loc miercuri, 27 martie, la Teatrul Geneza Art din capitală. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Coaja și Miez – un recital live care aduce în scenă muzica creată de Ulizana Orozova și poezia scrisă de Laura Muruzuc, un moment pentru cei care caută onestitate și autentic în artă.

Evenimentul se va desfășura vineri, 29 martie, cu începere de la ora 19.00. Recitalul va avea loc la centrul Artcor, situat pe strada 31 August 1989 137 din Chișinău. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 200 de lei.

Membrii echipei MoldConstruct vă invită la cel mai mare târg de material săditor pentru grădină. La târg vor fi expuși pomi fructiferi, pomi decorativi, plante conifere, etc.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28-31 martie, cu începere de la ora 10.00. Târgul este găzduit de centrul Moldexpo, situat pe strada Ghioceilor 1 din capitală.

Concertul este organizat de Facultatea Artă Muzicală a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Nu ratați ocazia să vă bucurați de un program muzical captivant și să susțineți tinerele talente din cadrul instituției.

Evenimentul se va desfășura marți, 26 martie, cu începere de la ora 16.00. Concertul va avea loc la centrul Artcor, situat pe strada 31 August 1989 137 din Chișinău. Intrarea este liberă.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira scoarțe tradiționale românești de mare valoare, ce datează din a doua jumătate a secolului XIX şi fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român din București. Piesele expuse prezintă diverse tipuri de covoare reprezentative pentru tradiția românească. 

Vernisajul se va desfășura joi, 28 martie, cu începere de la ora 15.00. Lucrările vor fi expuse la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, situat pe strada Mihail Kogălniceanu 82 din capitală. Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori până pe 23 iunie 2024. 

Un format absolut nou în Republica Moldova care îmbină scenografia, muzica și teatrul cu grafica digitală. Împreună cu eroul principal, rolul căruia va fi interpretat de cântărețul și actorul de teatru Nicu Țărnă, parcurgeți un drum lung al experienței, încercărilor și redescoperirii propriilor puteri. Organizatorii promit o experiență artistică unică, cu prestații scenice care vor zgudui conștiința.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, la Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Spectacolul începe la ora 18.00. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 350 și 750 de lei.

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 31 martie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65 din capitală.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md