2-13.jpg
Începând cu 19 decembrie 2021, moldovenii vor putea pleca cu avionul din Chișinău, pe insula Zanzibar, Tanzania (un arhipelag de lângă coasta de est africană). Cursa este una directă, dar include alimentarea avionului în Hurghada, Egipt.

Despre aceasta a anunțat operatorul Join Up!, specificând că partenerul acestor curse va fi transportatorul aerian – Fly One, scrie locals.md.

Condițiile de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova:
# viză la sosire – 50 de dolari;
# completarea formularului Travel Health Surveillance înainte cu 24 de ore de sosire;
# test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Zanzibar este un arhipelag care cuprinde 75 de insule, parte a statului semi-autonom Tanzania.

Insula Zanzibar este cea mai mare insula din arhipelag, iar zborurile charter Join Up! sosesc pe Aeroportul Zanzibar.

Tanzania, oficial Republica Unită a Tanzaniei, este o țară în estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda în nord, Ruanda, Burundi și Republica Democrată Congo în vest și Zambia, Malawi și Mozambic în sud. În partea de est este mărginită de Oceanul Indian.

Denumirea țării provine de la combinația dintre Tanganika, care este teritoriul principal, și Zanzibar, țărmul arhipelagului. Cele două foste colonii britanice unite în 1964, au format Republica Unită Tanganika, și a Zanzibarului, care în același an a fost redenumită Republica Unită a Tanzaniei. În 1996 oficialitățile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politică a țării. Însă, Dar es Salaam rămâne principalul centru comercial.

Preluat de la: diez.md