adobe-flash-player-chrome-1.jpg
Adobe a anunțat că va înceta suportul Flash în browserul Chrome, la sfârșitul anului 2020. Timp de 20 de ani, Flash a ajutat la modelarea modului în care joci jocuri, vizionezi videoclipuri și rulezi aplicații pe web. În ultimii ani, Flash a devenit mai puțin utilizată. În urmă cu trei ani, circa 80% dintre utilizatorii Chrome desktop au vizitat un site cu suportul Flash în fiecare zi. Azi consumul este de doar 17% și continuă să scadă.

„Această tendință relevă că site-urile migrează către tehnologii web deschise, care sunt mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al energiei decât Flash. De asemenea, sunt mai sigure, astfel încât să puteți fi mai sigur în timp ce faceți cumpărături, activități bancare sau citiți. Acestea, lucrează atât pe mobil cât și pe desktop, astfel încât puteți vizita site-ul dvs. preferat oriunde și de pe orice dispozitiv.

Chrome va continua să elimine Flash Playerul în următorii câțiva ani, mai întâi solicitând permisiunea dvs. de a rula Flash în mai multe situații și, în cele din urmă, dezactivarea acestuia în mod practic. De fiecare dată când accesați un site care este „dependent” de Flash, o să fiți întrebați dacă permiteți rularea acestuia. Dacă permiteți, atunci acesta va funcționa până la sfârșitul anului 2020”, scrie în comunicatul emis de Google.

Preluat de la: diez.md