dieta-jainisti-scaled.jpg

Jainismul este una dintre cele mai vechi religii din India care încă face parte din cultura indiană. Această religie învață drumul către non-violență și reducerea răului făcut oricărui lucru, incluse fiind chiar și plantele și animalele. De asemenea, jainiștii cred în reîncarnare și acest ciclu „viață-moarte-renaștere”, care are la bază karma.

O karma rea este produsă de răul pe care-l facem lucrurilor din jurul nostru, iar pentru a evita această karmă rea, jainiștii practică ahimsa, un cod strict de non-violență. Jainiștii cred că plantele, animalele și chiar lucrurile fără viață precum apa și aerul au un suflet, similar oamenilor. Principiul non-violenței include răul făcut oamenilor, plantelor, animalelor și naturii. Din acest motiv, jainiștii sunt strict vegetarieni, dar atât de stricți încât nu este permis să consume rădăcinoase, pe motiv că scoaterea lor din pământ ucide planta.

Cum să slăbești 22 de kilograme cu dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos

Mai exact, pot consuma legume care cresc deasupra solului pentru că pot fi culese, iar restul plantei rămâne intactă.

„Oamenii cred că viața noastră este foarte dificilă, dar stilul nostru de viață este ușor de trăit”, a spus călugărița Samani Pratibha Pragya potrivit BBC.

Într-o lume a tehnologiei, Samani trece prin viață cu două lucruri pe care le posedă: câteva robe albe simple și trei boluri din lemn lucrate manual în care strânge mâncarea.

Nu știe în avans ce va mânca, dar este obligată să mănânce și ultima îmbucătură din ceea ce i se va da.

Samani este una dintre călugărițele care, după ce soarele apune, face fasting complet până la răsărit, inclusiv de apă.

Foto: envato

Surse:

Preluat de la: csid.ro