bec.jpg

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” invită tinerii să se înscrie în cadrul proiectului „Semnalarea dezinformării și a informațiilor false în Republica Moldova”. Organizatorii își propun să combată dezinformarea și manipularea prin creșterea capacităților tinerilor în ceea ce privește gândirea critică, alfabetizarea media, analiza, rezistența la dezinformare și reflectarea în mod imparțial a informațiilor de interes public.

Dacă îți dorești să faci parte din acest proiect, trebuie să ai mai mult de 18 ani, să-ți dorești să devii un promotor al gândirii critice, să promovezi rezistența la dezinformare în Republica Moldova și să-ți placă munca de creație și produsele vizuale

În cadrul acestui proiect se pot înscrie:
# tinerii care au peste 18 ani;
# studenții;
# membri ai centrelor de tineret;
# reprezentați ai organizațiilor societății civile;
# cetățeni activi în domeniul dezinformării.

Principalele responsabilități în calitate de promotor al gândirii critice:
# vei participa la un atelier practic privind metodele de identificare și contracarare a dezinformării susținută de către Federația Rusă în Republica Moldova, cu participarea unui expert în domeniu;
# vei învăța să creezi infografice și videoclipuri orientate spre contracararea narativele rusești de dezinformare;
# vei realiza, având ca sarcină pentru acasă, două-trei infografice și/sau videoclipuri pe care le vei prezenta în cadrul a trei hackathon-uri.

Cele mai bune 18 materiale vizuale elaborate de către participanți vor fi promovate de către IDIS „Viitorul” pe rețelele sociale. De asemenea, trei cei mai activi participanți vor merge într-o vizită de studiu la sediul NATO din Bruxelles, planificată în prima jumătate a lunii martie.

Dacă îți dorești să te înscrii, atunci expediată un e-mail la adresa electronică [email protected], cu titlul Proiectul „Semnalarea dezinformării și a informațiilor false în Republica Moldova. În mesajul tău vei include:
# numele și prenumele;
# vârsta;
# statutul: tânăr, student, reprezentant al unui centru de tineret sau al unei organizații;
# numărul de telefon;
# adresa de e-mail;
# motivația pentru care îți dorești să participi la acest proiect.

Termenul-limită pentru înscriere este 17 ianuarie, ora 10.00. Recepționarea mesajului tău va fi confirmată electronic.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md