shutterstock_2175794627.jpg

Curățarea toaletei este adesea considerată una dintre cele mai neplăcute și murdare sarcini casnice. Din acest motiv, această activitate este deseori amânată, ceea ce poate face ca întreținerea să devină și mai dificilă. Uneori, chiar și după ce ai curățat vasul de toaletă, acesta poate să nu miroasă proaspăt sau să nu pară complet curat.

Nu îți face griji, există un remediu pentru această problemă! Poți curăța rapid vasul de toaletă folosind detergent și să-i redai mirosul plăcut. Totuși, trebuie să știi un secret: este nevoie de detergent pudră, nu de capsule.

Ia un bol și pune o cantitate mare de detergent în el. Poți folosi parfumul tău preferat pentru a obține cel mai plăcut miros. Apoi toarnă complet detergentul în vasul de toaletă. Este important să lași detergentul să se înmoaie în apă timp de aproximativ jumătate de oră. În acest timp, poți merge la cumpărături sau să te uiți la un episod din serialul tău preferat și să revii la partea cea mai importantă a procesului de curățare după 30 de minute.

Acum că ai revenit la treabă și detergentul s-a dizolvat, este timpul să treci la partea crucială. Cu peria de toaletă freacă bine vasul de toaletă.

Este esențial să freci bine înainte de a trage apa. După ce ai tras apa, vasul de toaletă ar trebui să fie complet curat. Vei vedea rezultatul uimitor imediat: o toaletă impecabilă, cu un miros plăcut și un aspect ca nou. Nu este nevoie să cheltuiești mulți bani pe produse de curățenie când detergentul tău de acasă poate face o treabă grozavă.

În plus, detergentul de rufe poate fi folosit pentru a crea soluții de curățare eficiente, cum ar fi produse de curățare universale. Pentru a-l prepara, ia un recipient curat și combină o linguriță de detergent cu aproximativ 80 de mililitri de înălbitor. Umple recipientul până sus cu apă.

Ai fi surprins de cât de bine funcționează acest amestec pe pereți, suprafețele din baie și aproape orice altă suprafață din casă. Cele mai dificile pete pot fi îndepărtate cu ajutorul înălbitorului, în timp ce pudra de spălat nu doar că are un efect abraziv, dar și un miros plăcut.

Poate nu știai, dar detergentul de rufe este o opțiune fantastică pentru îndepărtarea petelor de pe covoare. Dacă stai să te gândești, este logic să folosești detergent pentru a scăpa de petele de pe covoare, având în vedere că este eficient în îndepărtarea petelor de pe anumite materiale.

Pentru a scăpa de pată, presară detergent direct pe ea și folosește o cârpă umedă pentru a freca ușor. Așteaptă aproximativ cinci minute, îndepărtează orice exces de pudră de spălat și repetă procedura până când pata este complet îndepărtată. Poți lăsa pudra de spălat să acționeze mai mult timp pentru petele mai dificile.

Prin aceste metode simple și accesibile, curățenia casei tale poate deveni mult mai eficientă și plăcută, fără a fi nevoie de produse costisitoare de curățenie.

 

Sursă – https://thefamilybreeze.com/categories/en/toilet-powder-tips/2/

Sursă foto – Nick Alias / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro