masina-de-spalat-scaled.jpg

Spălarea și aranjarea hainelor este una dintre treburile care fac parte din rutina fiecărei persoane, iar ca îmbrăcămintea să arate bine, există un truc pe care puține persoane îl cunosc. Vezi și tu cum îți poți salva obiectele vestimentare favorite!

Chiar dacă mulți dintre noi nu punem atât de mare preț pe spălatul și aranjatul hainelor, există anumite detalii pe care, dacă le respectăm, putem să menținem viața ținutelor pentru un timp mai îndelungat. Astfel, unul dintre factorii care ne ajută să avem haine care nu se decolorează atât de repede este întoarcerea acestora pe dos. Prin această procedură, hainele vor fi mai puțin expuse deteriorării.

Mai mult, specialiștii recomandă ca hainele să fie selectate în funcție de materialul din care sunt create. Mai exact, țesăturile fine nu vor fi niciodată spălate cu articolele din denim.

În ceea ce privește lenjeria de corp și prosoapele, acestea vor fi spălate separat de celelalte articole vestimentare, la o temperatură de minim 60 de grade.

Întoarcerea hainelor pe dos este la fel de importantă ca separarea pe culori și materiale. În plus, în cazul obiectelor vestimentare care au aplicate paiete, ștrasuri sau alte accesorii, acest truc poate fi de mare ajutor și poate ajuta în menținerea design-ului articolului de îmbrăcăminte.

Un alt beneficiu este acela că hainele întoarse pe dos nu se vor mai umple de scame. Astfel, aspectul lor după spălare va fi îmbunătățit radical. Iar, nu în ultimul rând, atunci când spălăm hainele întoarse pe dos, petele cauzate de transpirație, creme, parfumuri sau deodorant vor dispărea de la prima spălare.

Sursă foto – Africa Studio / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro