diamond.jpg
Starea celor doi cetățeni moldoveni este una bună și aceștia nu prezintă semne de boală. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Ei continuă să respecte regulile și recomandările responsabililor de regimul de carantină. Ca urmare a unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testați repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunțate în decursul a două-trei zile.

Întregul proces al carantinei și testelor medicale de pe navă este desfășurat în strictă conformitate cu regulamentele Organizației Mondiale a Sănătății și a legislației nipone.

Autoritățile din Japonia și companiile prestatoare de servicii de pe vasul de croazieră nu au luat o decizie finală privind debarcarea tuturor membrilor echipajului. În acest sens, în urma obținerii rezultatelor analizelor și a consultărilor individuale, urmează a fi decisă evacuarea de pe vas sau prelungirea termenului de carantină.

Misiunea Republicii Moldova de la Tokyo este în contact permanent cu cei trei cetățeni moldoveni și anunță că, în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul de telefon +8108088507372.

Reamintim că vasul de croazieră „Diamond Princess” a fost plasat în carantină pe 5 februarie pentru o perioadă de 14 zile. Vasul a fost scos din carantină pe 19 februarie. Pe vas sunt 3 700 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Vasul maritim a intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Preluat de la: diez.md