ipiccy_image-3_optimized.jpg

În satul Cioburciu din raionul Ștefan Vodă, la o distanță de 110 kilometri de Chișinău și la doar 10 kilometri de centrul raional, găsim Pensiunea Meșter Faur, cunoscută pentru bungalourile sale de pe malul Nistrului, scrie proiectul #NeamPornit.

Pensiunea oferă două căsuțe construite din materiale ecologice din lemn, acoperite cu stuf la o înălțime de șase metri deasupra apei, iar fiecare cameră dispune de două paturi duble și de o terasă în aer liber. De asemenea, alte două camere sunt amenajate în casa de lângă locuința proprietarilor, având câte două terase de luat masa în aer liber. Astfel, pentru cazare sunt disponibile 11 locuri.

Pentru cei care sunt în căutare de experiențe unice, gazda oferă turiștilor o experiență frumoasă pe apa râului Nistru cu caiacul. Experiența este combinată cu salubrizarea împrejurimilor. 

De altfel, sunt oferite și următoarele activități:
# observarea păsărilor;
# trasee de ciclism;
# plimbări cu barca; 
# excursii la Muzeul verde din orașul Ștefan Vodă;
# excursii la mănăstirea Chițcani; 
# excursii la vinăria Purcari; 
# plimbări cu căruța prin pădure etc.

De asemenea, pentru cei interesați de arta meșteșugăritului, sunt organizate masterclassuri de împletit în lozie.


Sursă foto: Facebook/#NeamPornit

Sursă foto: Facebook/#NeamPornit

Sursă foto: Facebook/#NeamPornit

Sursă foto: Facebook/#NeamPornit

Satul Cioburciu mai este parte a Parcului Național „Nistrul de Jos”, statut pe care l-a obținut în această primăvară. Astfel, zona beneficiază de o protecție reală a biodiversității, ce va permite o dezvoltare semnificativă a turismului ecologic. Prin urmare, un exemplu demn de urmat este cel al domnului Pavel Țăranu, meșter popular și fondator al acestei pensiunii.

Preluat de la: diez.md