Ești un tânăr absolvent interesat de relațiile internaționale? Ești curios să afli mai multe despre activitatea unei misiuni diplomatice și despre modul în care Delegația UE reprezintă interesele și valorile uniunii în Republica Moldova? Dară răspunsul este da, atunci oportunitatea despre care îți relatăm în continuare este pentru tine.

Delegația UE în Republica Moldova oferă un stagiu de practică finanțat în cadrul Secției Politică, Presă și Informare. Delegația dispune de două locuri disponibile și este interesată să găzduiască un stagiar începând cu aprilie 2024, iar altul – din iulie 2024. Programul de stagiu urmează să aibă o durată de șase luni.

Secția Politică, Presă și Informare a Delegației UE monitorizează progresul Republicii Moldova în procesul de integrare în UE, în contextul deciziei Consiliului European din decembrie 2023 de a deschide negocierile de aderare. Diviziunea monitorizează, analizează și raportează evoluțiile politice, economice și sociale din Republica Moldova. 

Fiecare cursant selectat va primi o bursă lunară pentru a acoperi cheltuielile de trai. Toate costurile legate de călătorie, viză, asigurare, cazare vor fi suportate de stagiari.

# Sprijinirea departamentului în monitorizarea, analizarea și raportarea evoluțiilor politice, juridice și economice din Republica Moldova.
# Sprijinirea în monitorizarea și raportarea progreselor țării în implementarea recomandărilor prezentate în Pachetul de extindere pentru 2023.
# Colectarea datelor și îndeplinirea sarcinilor analitice prin cercetări independente privind problemele specifice din domeniile dreptului, afacerilor politice și economice interne.
# Participarea la evenimente, seminarii, conferințe și sprijinirea activităților Delegației privind vizibilitatea.
# Contribuirea la organizarea de evenimente, întâlniri și vizite.
# Îndeplinirea altor sarcini conform instrucțiunilor.

# Diplomă de licență în științe politice, relații internaționale, economie sau drept.
# Diploma de master sau alte studii post-licență în domeniile relevante constituie un avantaj.
# Sunt necesare cunoștințe excelente de engleză și fluență în limba română.
# Interes demonstrat pentru politicile Uniunii Europene, cooperarea internațională sau politica regională.
# Disponibilitate de angajare cu normă întreagă pe toată durata stagiului.
# Buna înțelegere a sistemului juridic moldovenesc și experiența în cercetare reprezintă un avantaj.
# Cunoașterea limbii ruse constituie un beneficiu pentru candidați.

# CV-ul în format Europass.
# O scrisoare de intenție în care să descrii de ce dorești să participi la un stagiu în UE.
# Un formular de cerere.

Persoanele interesate vor expedia documentele menționate la următoarea adresă electronică: [email protected], cu subiectul mesajului „Stagiul finanțat – PPI”. Termenul-limită pentru înregistrare este 23 februarie, ora 18.00.

Alte informații!

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md