stangaci.jpg

Majoritatea oamenilor sunt dreptaci, însă există şi o parte a populaţiei care este stângace. Un nou studiu prezintă o altă abordare a motivului din spatele asimetriei, scrie Descoperă.ro.

Conform studiului publicat în eLife, sursa acestei diferenţe nu se găseşte în creier sau în dezvoltarea neurologică, relatează IFL Science.

Determinarea dexterităţii se găseşte de fapt înainte de naştere, când embrionul are opt săptămâni, datorită unei gene din coloana vertebrală, nu din creier, aşa cum se considera până acum.

Echipa de cercetători este formată din savanţi din Germania, Olanda şi Africa de Sud şi este condusă de biofizicieni de la Ruhr University Bochum.

Aşadar, asimetria se găseşte în coloană, aceasta fiind responsabilă pentru funcţiile locomotorii în primele săptămâni ale embrionului. De asemenea, asimetria are legătură în primul rând cu factorii de mediu.

Conform cercetătorilor, aceştia pot modifica modul în care enzimele operează în embrion, iar la rândul lor modifică modul în care genele se manifestă.

Preluat de la: Csid.ro