canicula-Vlad-Ciurea-DUMINICA.jpg

Razele soarelui sunt benefice pentru sănătate, dar expunerea la caniculă afectează grav sănătatea oamenilor dacă aceștia se expun la orele de vârf fără protecție. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat cât de mult afectează canicula organismul, dar și creierul.

Expunerea la soare la ore de vârf în zilele caniculare poate duce la deshidratare, avertizează Dr. Vlad Ciurea.

VEZI AICI ce spune celebrul medic Vlad Ciurea despre pericolele din timpul caniculei și cât de grave sunt acestea pentru oameni.

În aceste situații este bine să consumați lichide multe și fructe ”ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”, mai spune el.

”Toți am fost în țări arabe, toți am văzut ce se întâmplă. E groaznic. Pe cât de frumos este Dubaiul, atât de mare este canicula în acest moment. Și atunci trebuie să ne protejăm. Cea mai bună protecție este să nu ieșim afară la orele respective. Este foarte greu. Dar dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine și să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic. Pentru că substanța aceea nobilă, substanța cerebrală, va fi expusă acestei călduri excesive și orice persoană înțelege că această căldură excesivă, când am intrat într-o cameră caldă, caldă, caldă, tot organismul suferă”, a spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3.

Preluat de la: csid.ro