pixel.png

Odată cu ridicarea restricţiilor vom fi nevoiţi să purtăm măşti de protecţie atunci când ieşim din casă şi ne aventurăm în spaţiile publice. Normalitatea va fi complet diferită şi ne vom lovi de multe bariere care au scopul de a ne proteja. În primul rând, angajaţii vor fi nevoiţi să poarte măşti de protecţie la locurile de muncă. Încă de pe acum, există multe locuri în care accesul nu este permis fără mască sau fără o bucată de material folosită pentru a acoperi nasul şi gura.

Potrivit Dr. Anthony Fauci, între 25% şi 50% dintre persoane pot fi infecate şi pot răspândi virusul fără să prezinte simptome, deoarece transmiterea se face prin picăturile respiratorii atunci când tuşim, strănutăm, râdem sau vorbim.

Bineînţeles, o bucată de material nu va oferi protecţie 100% împotriva COVID-19, dar este mult mai eficientă decât lipsa completă a măştii.

<!–

Formul de quiz

–>

Ce trebuie să ştim când ne facem o mască acasă?

Cusută sau necusută: Indiferent de opţiunea făcută, câtă vreme este folosită corect nu există niciun fel de problemă. Dacă te grăbeşti, poţi improviza rapid o mască acasă.

Materialul: Pentru o mască realizată acasă vei avea nevoie de două straturi de material, de preferat din bumbac. Pe lângă faptul că va funcţiona ca un filtru în privinţa aerosolilor respiratorii, îţi va fi destul de confortabil să respiri.

Filtrul: Vei avea nevoie de un spaţiu pentru a adăuga cel de-al doilea strat-filtrul de protecţie. Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor recomandă filtrele de cafea în cazul măştilor de protecţie realizate acasă.

Fixarea: Odată ce realizezi o mască de protecţie acasă trebuie să te asiguri că respiri confortabil pentru a nu fi necesară îndepărtarea ei în spaţiile publice pentru a lua o gură de aer. Masca trebuie să se potrivească perfect pe nas, sub bărbie şi după urechi şi să nu existe spaţii între material şi faţă prin care să poată pătrună aerul.

Durabilitatea: După fiecare folosire va trebui să speli masca, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă ce material alegi să foloseşti pentru masca ta, dar şi ce filtru.

 

Preluat de la: csid.ro