52535536-m.jpg

Dacă te gândeşti că după ce au lăcrimat la nunta regală ( văzându-l pe prinţ privind-o atât de frumos pe Meghan), fiecare femeie singură de pe planetă şi-a actualizat aplicaţiile de dating în speranţa că poate, poate îşi va găsi prinţul, te înşeli. Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că cei mai mulţi dintre cei care folosesc o aplicaţie de dating ( femei şi băărbaţi deopotrivă) fac acest lucru din plictiseală. Practic, majoritatea celor care activează pe aceste aplicaţii, nu îşi doresc să îşi găsească iubirea vieţii sau un partener, ci doar să le mai treacă timpul.

A ieşi în oraş pentru a cunoaşte pe cineva este o activitate destul de obositoare. Vorbeşte cu o prietenă (că, na e mai greu să ieşi tu singură într-un bar, ce-ar zice lumea?), îmbracă-te, aranjază-te, eventual fă şi o rezervare în localul care îţi place să fii sigură că găseşti loc. Aşa se explică, poate, amploarea datingului online. Sunt atâtea aplicaţii  – Tinder, Bumble, OkCupid, Plenty of Fish, Grindr, MeetMe, Zoosk – care îţi oferă speranţa că există undeva, în lumea asta cineva care îţi poate alunga singurătatea… sau plictiseala.

Cercetătorii de la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie au intervievat 600 de studenţi cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani. 20% foloseau o aplicaţie de dating pe bază de fotografie. Femeile şi bărbaţii singuri au fost rugaţi să spună motivul pentru care folosesc Tinder sau altă aplicaţie de dating asemănătoare. Ambele categorii de persoane au agreat răspunsul că apelează la aplicaţiile de dating atunci când se plictisesc. Atunci când vin de la facultate sau birou, în special seara când se simt plictisiţi. Au mai fost şi alte motive descrise de participanţii la studiu. Unele dintre femei au spus că deschid astfel de aplicaţii pentru a se „simţi bine, iar bărbaţii au mărturisit că apelează la Tinder mai mult pentru că îşi „doresc sex”, nu o relaţie asumată.

Dar de la a-ţi dori, la a avea parte de el este cale lungă. Mons Bendixen, un profesor care a participat la realizarea studiului spune că cei care folosesc aceste aplicaţii nu au parte de mai mult sex ocazional decât cei care nu intră pe Tinder, dar preferă relaţiile foarte scurte şi ocazionale. Pentru că, da, de cele mai multe ori, din lipsă de timp sau interes, discuţiile rămân blocate la un simplu “Bună”, iar lucrurile nu merg mai departe. Prin urmare, cei care îşi doresc doar sex ocazional îl pot găsi şi cu ajutorul aplicaţiilor, dar şi în afara lor.
Aplicaţiile de dating sunt un fel de arenă digitală unde activează aceleaşi persoane care se bucură de succes în mediile tradiţionale (baruri sau cluburi de dans). Doar că aici folosesc această nouă tehnologie pentru a se împrieteni cu cineva.

Dacă, de fapt, oamenii folosesc aplicaţiile de dating ca un instrument anti-plictiseală, am putea spune că Tinder a devenit noul Candy Crush.

Preluat de la: csid.ro