Curățarea toaletei nu este sarcina preferată a nimănui, dar utilizarea bicarbonatului de sodiu în rezervorul toaletei poate face procesul mai ușor. Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare natural, iar atunci când este combinat cu alt produs natural, cum ar fi oțetul, poate reda strălucirea toaletei. Rezervorul toaletei este adesea neglijat, dar ar trebui curățat cel puțin de două ori pe an. Dacă baia ta are probleme persistente cu umiditatea și mucegaiul, curăță rezervorul cel puțin o dată pe lună.
Bicarbonatul de sodiu este un produs natural care ajută la neutralizarea bacteriilor ce cauzează mirosuri și pete. Pulberea este un abraziv delicat, care ajută la desprinderea murdăriei lipite fără a deteriora suprafețele. De asemenea, deodorizează prin transformarea moleculelor acide și bazice ale mirosurilor într-o stare mai neutră, fără miros.
Curățarea interiorului rezervorului toaletei este esențială pentru a elimina depunerile minerale care pot deteriora sau afecta funcționarea acesteia. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile, va descompune petele și va îndepărta mucegaiul datorită puterii sale abrazive.
Pentru mai puțin efort la frecat, folosește o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet alb distilat. Amestecul dintre bicarbonatul de sodiu (o bază) și oțetul alb distilat (un acid) produce o reacție efervescentă care ajută la desprinderea murdăriei și a mineralelor din rezervor.
Citește și: De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care faci baie. Efectul este uimitor
Nu este nevoie să folosești soluții comerciale de curățare a vasului de toaletă. Poți face propria soluție acasă folosind bicarbonat de sodiu și oțet.
Dacă toaleta se scurge încet sau este înfundată, încearcă să o desfunzi folosind bicarbonat de sodiu și apă fierbinte.
Foto: shutterstock
Preluat de la: csid.ro