shutterstock_2324377041-scaled-1.jpg

Mașina de spălat este una dintre cele mai utile și apreciate invenții. De când a fost inventată, gospodinele și-au ușurat munca foarte mult și pot face alte treburi în timp ce aceasta spală pentru ele. Ei bine, chiar și mașina de spălat trebuie să fie spălată la rândul ei pentru o funcționare optimă.

Cuva mașinii de spălat este principalul factor atunci când observăm că hainele noastre au început să aibă un miros închis, după spălare. Aici pot avea loc depuneri de mucegai, piatră sau detergent. Acestea nu doar că îți fac haniele să aibă un miros neplăcut, dar le pot și deteriora.

Potrivit Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), se recomandă curățarea mașinii de spălat rufe de aproximativ patru ori pe an. Cu toate acestea, OCU subliniază că această frecvență poate varia în funcție de nevoile specifice ale fiecărei locuințe.

Tot OCU mai recomandă să acordați o atenție deosebită anumitor zone ale mașinii de spălat care pot necesita curățare mai frecventă. Aceste zone includ sertare pentru detergent, garnituri de cauciuc din jurul ușii și orice alte părți care pot colecta cu ușurință murdăria sau resturile. 

Specialiștii spun că dacă utilizăm mașina de spălat de 2-3 ori pe săptămână, atunci trebuie să curățăm interiorul și exteriorul electrocasnicului nostru o dată pe lună. În garnitura de cauciuc care asigură etanșeizarea ușii se depun mult mai ușor urme de mucegai și mizerie, prin urmare trebuie mai multă atenție când o cureți.

Chiar dacă intră în contact doar cu detergent și balsam de rufe, sertarul de detergent are și el nevoie să fie curățat. Nu e greu, trebuie doar să scoți sertarul și să îl speli sub un jet de apă fierbinte sau să adaugi o cană de înălbitor și să pornești mașina de spălat fără rufe.

Cât de des se curăță: Cel mai indicat ar fi să clătești sertarul după fiecare spălare și să-l cureți temeinic măcar odată pe lună.

Atât furtunul de alimentare, cât și cel de evacuare trebuie curățate și ele. Le scoți, le speli bine cu apă și detergent, apoi le lași să se înmoaie, ca fragmentele de mizerie să se desprindă complet.

Cât de des se curăță: Tamburul recomandăm să-l cureți măcar odată la 3 luni.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui spumă de ras în mașina de spălat. Puțini români cunosc acest truc genial!

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro