c2g9NTI3NGRlZjBjMmE3OWI0NDBhYzAwNmZkN2FiNWJkNGU.thumb_.jpg

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, renunță de luni la funcția sa de CEO al companii Amazon pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de un sfert de secol. Așa cum a anunțat încă din februarie, el va rămâne președinte executiv și cel mai mare acționar al companiei, însă deja interesul miliardarului s-a mutat către alte domenii.

Retragerea lui Jeff Bezos la 5 iulie nu este întâmplătoare. Luni se împlinesc 27 de ani de la înregistrarea magazinului online de cărți Amazon. Între timp, Amazon com. Inc a devenit cel mai mare retailer online din lume, scrie digi24.ro.

Ce va face Jeff Bezos?

Jeff Bezos, cu o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, se va axa pe noi produse şi iniţiative. Contul său de Instagram stă mărturie pentru noile domenii care îi stârnesc interesul.

Prioritară va fi compania sa de nave spaţiale Blue Origin, dar miliardarul deține din 2013 și publicația The Washington Post, pe care a conectat-o cu era digitală, și e interesat și de industria filmului.

<!–

–> <!–

–>

Jeff Bezos este un fan science-fiction și plănuiește o ieșire în spațiu împreună cu fratele său, Mark, chiar în această lună, pe 20, la bordul capsulei New Shepard. „Voi merge în cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten”, a spus el.

Bezos a investit miliarde de dolari în compania Blue Origin pentru a promova turismul în spațiu. 

Când a absolvit liceul, în 1982, ca șef de promoție, Bezos, pe atunci în vârstă de 18 ani, declara într-un interviu pentru Miami Herald că vrea „să construiască hoteluri spațiale, parcuri de distracții și colonii pentru două sau trei milioane de oameni, care să fie pe orbită. Ideea este de a conserva Pământul. Scopul este de a putea evacua oamenii. Planeta ar deveni un parc”, își expunea el visul.

Salvarea Pământului

„Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa planetei noastre”, a spus el. „Putem salva Pământul. Va fi nevoie de o acțiune colectivă din partea marilor companii, a companiilor mici, a statelor, a organizațiilor globale și a indivizilor. Pământul este singurul lucru pe care îl avem cu toții în comun – haideți să îl protejăm, împreună”, a îndemnat el.

De altfel, a discutat recent și cu președintele francez Emmanuel Macron despre eforturile acestuia în domeniul climei.

În curând, se spune, Bezos va deveni și posesorul unui iaht mare cât un teren de fotbal, care va avea și heliport atașat. Partenera sa actuală, Lauren Sanchez, este pilot de elicopter.

Preluat de la: diez.md