maxresdefault-1.jpg
Regizorul peliculei Beautiful Corruption, Eugen Damaschin anunță că, începând cu ziua de astăzi, filmul lui poate fi vizionat și online, deși acest lucru se preconiza în toamnă.

„Sper foarte mult ca acest film să trezească unele întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția – de ce suntem acolo unde suntem. În tot acest piz**ț este nevoie în primul rând de deșteptarea conștiinței. Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă. Din acest motiv ne retragem din festivaluri și îl scoatem în acces public. Cu această ocazie vreau să îi îndemn pe toți colegii mei din domeniul cinematografiei, care au filme legate de problemele sociale din Republica Moldova, să-și deschidă filmele pentru accesul public. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că avem ce arăta, mai avem și o responsabilitate față de spectator. Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva.

La fel, îndemn posturile de televiziune să se adreseze producătorilor de film pentru a putea asigura o acoperire cât mai mare a acestor filme. Noi suntem deschiși pentru conlucrarea cu toate posturile de televiziune, iar la solicitare veți primi filmul în formatul necesar Dvs”, a spus Eugen Damaschin.

Vezi și:

(video) Filmul „Beautiful Corruption Film” a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”

Preluat de la: diez.md