Dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, fiecărui locuitor i-ar reveni 3,8 cm de autostradă, 1 ar locui într-o casă improvizată, 65 ar fi absolvenţi (doar) de liceu, iar 33 ar urmări sau ar participa la cel puţin un spectacol într-un an.

Cifrele de mai sus, care îţi vor da de gândit, au fost făcute publice în cadrul proiectului „100 de Români”, un proiect-radiografie a societăţii româneşti, bazat pe statisticile actuale la noi în ţară. Proiectul şi-a dorit să răspundă la întrebări precum: Dacă România ar fi o comunitate formată din 100 de oameni, cum ar fi ei? Cât de educaţi sau cât de săraci? Cum ar arăta viaţa lor? Ce este bine şi ce este rău în România la 100 de ani?

Lansarea proiectului a avut loc cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul Ambasadei Sustenabilităţii, care, cu sprijinul Lidl, un susţinător activ al resonsabilităţii şi devoltării durabile, şi cu aportul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, au realizat o colecţie de 100 de infografii.

<!–

Formul de quiz

–>

Datele au fost împărţite în categorii relevante pentru societatea românească: Demografic, Familie, Sărăcie, Venituri, Credite şi Economii, Locuinţă, Transport, Angajaţi, Tehnologie, Mediu, Educaţie, Sănătate, Cultură şi Copii.

Poţi citi toate cele peste 100 de infografice (de unde le poţi descărca gratuit) pe site-ul www.100deromani.ro, şi sunt însoţite de o animaţie cu cele mai importante date statistice din proiect.

Proiectul „100 de Români” îşi doreşte să ofere baza statistică la care să ne putem raporta pentru a ne dezvolta. După obţinerea acestor cifre, datele statistice care au fost apoi raportate la obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) pentru ţara noastră.

 

Preluat de la: csid.ro