dermabraziune.jpg

Manevrele clasice de eliminare a punctelor negre şi a coşurilor sunt depăşite, susţin specialiştii. Dermatologii spun că extracţiile clasice pot afecta pielea. De aceea, pentru curăţarea tenului ei propun terapii mai puţin invazive precum peelingul şi dermabraziunea.

Cel mai de temut efect secundar al acneei îl reprezinta cicatricile. Unele dintre acestea sunt greu de şters, inclusiv cu ajutorul laserelor. Astfel, înaintea oricărei proceduri cosmetice de eliminare a coşurilor, există o etapă obligatorie.

“Nu există metode, oricât de performante ar fi, care să şteargă o cicatrice definitivă. Mai bine previi. Un simplu control îţi spune exact dacă afecţiune ta e de tratat la dermatolog sau dacă poţi să beneficiezi de metode cosmetice: peelinguri chimice, microdermabraziune”, spune dr. Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog.

În cele mai multe dintre cazuri, dermatologii diagnostichează acneea uşoară. În aceste situaţii, pe lângă programarea la cosmetică, aveţi nevoie de îngrjire zilnică corectă. Dimineaţa, faţa se şterge cu o loţiune purificatoare care trebuie să conţină alcool şi acid salicilic.

„Acidul salicilic este un agent keratolytic care îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi toate acele celule care înfundă porii şi duc la proliferarea bacteriilor sunt îndepărtatate”, spune Carmencita Sava, chimist cosmetice.

Urmează apoi produsul antibacterian, care ar trebui să conţină zinc şi agenţi astringenţi. Astfel se reduce sebumul şi se îngustează porii. Şi nu uitaţi de cremă, chiar dacă aveţi tenul gras. “Se poate utiliza  o cremă care se absoarbă excesul de sebum şi pentru asta se foloseşte argila, iar pielea devine netedă”, spune Carmencita Sava.

Cremele pentru acnee conţin şi vitamina A, un agent de reglare a funcţiilor pielii. Aceste metode vă pot feri de extracţiile de la cosmetică ce produc o inflamaţie, pe lângă cea existentă în orice formă de acnee.

Dacă acneea nu este activă şi nu necesită tratament medicamentos, completaţi îngrijirea zilnică şi cu metode cosmetice cum ar fi dermabraziunea sau peelingul.

“Peelingul e comparabil cu dermabraziunea în sensul în care îşi propune să obţină o uniformizare a structurii pielii şi, realist vorbind, prin dermabraziune şi peeling putem îmbunătăţi cicatrici mai discrete”, spune conf. dr. Cătălin Popescu, medic primar dermatolog.

Atât peelingul, cât şi dermabraziunea fac o curăţare profundă a tenului. Practic, elimină toate celulele moarte de pe suprafaţa acestuia, fără agresiune. Puteţi încerca aceste tratamente o dată pe lună.

Preluat de la: Csid.ro