wineaccelerator.jpg
Începând cu data de 5 noiembrie 2021 și până pe 3 februarie 2022, se va desfășura primul accelerator în industria vinicolă Wine Accelerator powered by XY.>

Scopul programului este de a ajuta 30 de entuziaști să-și dezvolte propriile companii în domeniul winetech.

În calitate de mentori vor fi 10 cele mai renumite companii vinicole din Moldova. Ei vor oferi participanților cunoștințele necesare în acest domeniu și îi vor ghida în dezvoltarea de produse.

Vă invităm să cunoașteți cele 10 companii vinicole care vor ghida participanții pe parcursul a 3 luni de program:

<!–

–> <!–

–>

Agrici Wine

Vinăria Agrici este producător de vinuri artizanale de două generații de vinificatori ai familiei. Din struguri selectați și tratați cu grijă din viile localizate în Mileștii Mici, parte a regiunii vitivinicole Codru, compania creează un vin de calitate premium pentru plăcerea consumatorului, într-un mod natural și sustenabil.

Grupul Purcari

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Sălcuța

Podgoriile Sălcuța, cu o suprafaţă totală de peste 400 de hectare, sunt amplasate într-o regiune vinicolă, cu denumirea geografică delimitată Ştefan Vodă, în microzonele Sălcuţa, Tănătari şi Ucrainca. 

Apriori Wine

Calitatea incontestabilă a vinurilor Apriori Wine începe în sudul Moldovei – Cantemir și Taraclia.

De-a lungul timpului, Apriori Wine a devenit mai mult decât o companie vinicolă, propunându-și să susțină cele mai distinse pasiuni la fel cum și cele mai inovative idei în marketing, design și ambalaje. Preocupați de starea mediului înconjurător și având în dotare 10 mașini electrice, au lansat campania de sensibilizare ”ECO WINE MARATHON”, devenind astfel prima companie vinicolă locală eco-friendly în acest sens.

Radacini Wines

Vinăria Radacini Wines este relativ tânără, dar cu potențial mare și planuri ambițioase.

Fondată în 2011, în prezent deține pe podgorii proprii o nouă cramă în or. Cricova, dotată cu echipament de ultimă generație. Vinurile liniștite și spumante Radacini sunt deja apreciate în mai mai multe decât 15 țări ale lumii. 

Vincuvin.shop

Vincuvin.shop– proiect unic pe piața magazinelor specializate, fiind o soluție de mijloc în oferta de retail între magazinele specializate gen boutique și marketurile generaliste. 

Leuntea-Vin

Crama, remarcată în istorie, a rezistat până în prezent şi aparţine fabricii de vin ,,Leuntea-Vin”. La fel, cum şi în trecut, în această cramă se păstrează vinul în bariquri din lemn.

ATU Winery

Vinăria ATU este prima vinărie urbană din Moldova, care produce vinuri craft, de calitate premium, apreciată în țară și în afara ei. 

Casa Petru

Vinul Casa Petru alcohol free – combină toate proprietățile ale vinului, inclusiv bogăția: antioxidanți, polifenoli, acizi mineral, microelemente și vitamine, dar nu conține alcool. 

Fautor Winery

Compania Fautor este o vinărie de familie ce crează vinuri rare și cupaje unice în lume. Vinăria și podgoriile sunt situate la sudul Moldovei, regiunea vitivinicolă cu  IGP Valul lui Traian, microzona Tigheci – un terroir unic influențat de nemijlocita apropiere a teraselor Prutului și Codrilor.

 

Dacă ai o idee tehnologică în industria vinicolă, ești invitat/ă să completezi formularul de înregistrare până pe 1 noiembrie 2021.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite aici.

Partenerul digital al programului Wine Accelerator powered by XY este Gustos Life

 

###

Wine Accelerator implementat de XY este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei, cu suportul Tekwil și Startup Moldova în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

 

Preluat de la: diez.md