apa-cu-scortisoara.jpg

Scorțișoara este un condiment dulce-aromatic care oferă un gust deosebit preparatelor noastre. Această condiment are multe alte beneficii surprinzătoare, cum ar fi accelerarea metabolismului și susținerea pierderii în greutate. O modalitate de a folosi acest condiment pentru menținerea unei greutăți sănătoase este prin pregătirea unui shot de apă cu scorțișoară pe care să-l consumi în fiecare zi pentru o pierdere mai rapidă în greutate. Se crede că apa cu scorțișoară oferă diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv ajută la arderea grăsimii abdominale. Iată cinci moduri în care apa cu scorțișoară ar putea contribui la procesul tău de slăbire.

Se crede că scorțișoara îmbunătățește metabolismul. Ar putea facilita arderea mai eficientă a caloriilor de către organism, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la pierderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale.

Puterea scorțișoarei de a controla nivelul de zahăr din sânge este bine cercetată. Poate ajuta la reducerea supraalimentării și la controlul poftelor alimentare echilibrând zahărul din sânge, ceea ce susține gestionarea greutății.

Consumul apei cu scorțișoară ar putea ajuta la gestionarea senzației de foame. Condimentul te poate face să te simți mai sătul, ceea ce reduce șansa de a consuma prea multe calorii.

O digestie îmbunătățită poate fi facilitată de calitățile digestive ale scorțișoarei. O digestie mai bună poate promova încercările de pierdere în greutate prin creșterea absorbției de nutrienți și prevenirea acumulării de alimente nedigerate.

Obezitatea și inflamația cronică sunt legate între ele. Datorită calităților sale antiinflamatorii, scorțișoara poate aduce beneficii sănătății generale, precum și vizavi de controlul greutății.

Prepararea apei cu scorțișoară este simplă.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Fierbeți apa. Adăugați bățul de scorțișoară sau scorțișoara măcinată în apa clocotită. Lăsați condimentul la infuzat timp de aproximativ 15-20 de minute.

Îndepărtați bățul de scorțișoară sau strecurați apa dacă folosiți scorțișoară măcinată. Lăsați apa cu scorțișoară să se răcească până la temperatura camerei sau o puteți bea călduță. Puteți adăuga o felie de lămâie sau o linguriță de miere pentru aromă, dar aveți grijă la zahărul adăugat.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro