pepsi_17_1_2017_18_37_48_981.jpg
Nume precum IKEA, Yahoo sau Google sunt cunoscute oricui, dar nu mulți sunt cei care știu care este, de fapt, adevărata proveniență a acestora, potrivit Business Insider.

Amazon- Fondatorul companiei, Fejj Bezos, a vrut în mod special un nume care să înceapă cu litera „A”. Așa că, acesta s-a gândit că numele celui mai mare râu din lume – Amazon – ar putea fi și numele celei mai mari afaceri ale sale.

IKEA– Inițialele fondatorului Ingvar Kamprad combinate cu iniţialele fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, şi iniţiala oraşului în care acesta a crescut, Agunnaryd.

Lego– Este o combinație între sintagmele daneze „să mergem”, „joacă bine”.

Oracle– Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Pepsi– Inițial, sucul se numea „Brad’s Drink” în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola datorită cuvântului „dyspepsia”, ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credinţa fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Skype– Numele original „Sky Peer-to-peer” (Cer de la persoană-la-persoană) a fost redus la „Skyper”, iar ulterior, creatorii au renunțat la „r”-ul de la sfârșit.

Sony– Vine de la cuvântul din latină, „sonus”, care înseamnă sunet, dar care a fost folosit şi pentru a exprima termenul de argou folosit de tinerii din Japonia anilor 50 care desemna un tânăr deștept și prezentabil.

Yahoo– Este un acronim pentru „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”-Încă un oracol servil ierharhic– dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea „Călătoriile lui Guliver” a lui Jonathan Swift.

Blackberry-Numele a fost ales în 1999 deoarece tastele de pe telefon semănau cu boabele murelor.

Canon-Iniţial, compania a fost numită „Kwanon”, după o zeiţa budistă, dar şi-a schimbat numele în 1935 pentru a suna mai atrăgător la publicul larg.

Google– Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic „googol”, ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol =10 la puterea 100).

Preluat de la: Diez.md