shakira.jpg

Shakira este una dintre cele mai frumoase și talentate artiste din întreaga lume. La 47 de ani, Shakira este o flacără vie, o femeie pasională și o mamă devotată. Melodiile ei de succes se aud în tot mapamondul, iar, de fiecare dată, vedeta îi surprinde pe fanii ei cu mișcările sale și coregrafiile pentru care muncește din greu.

Abilitățile sale în dans nu trec neobservate. În fiecare spectacol sau videoclip, artista își surprinde fanii cu mișcările sale senzuale de șolduri. În ultimii ani, parte din coregrafiile sale au devenit trenduri care au devenit virale pe rețelele sociale, fiind imposibil să reziști ritmului ei. Totuși, pentru a reuși acest lucru și pentru a-și păstra corpul tonifiat, Shakira urmează o rutină de exerciții fizice riguroase, pe care a dezvăluit-o în mai multe rânduri.

Recent, după ce s-a mutat la Miami, a profitat de ocazie pentru a-și perfecționa abilitățile de surfing și scufundări împreună cu copiii săi. În plus, antrenoarea sa, Anna Kaiser, a împărtășit pentru ‘Us Weekly’ rutina de dans pe care o urmează artista zi de zi.

Vârsta nu este un impediment pentru a arăta spectaculos și în formă. Important este să fim disciplinați atât în alimentație, cât și în exerciții fizice, pentru a ne păstra mușchii tonifiați și sănătoși.

Rutina de exerciții a Shakirei se bazează pe realizarea de circuite de forță, urmate de dans.

„Uneori, dacă are o zi foarte ocupată, facem cardio pe un aparat, dar de cele mai multe ori facem cardio pe un dans,” a explicat antrenoarea ei.

Aceasta a mărturisit că unele exerciții sunt folosite de Shakira în coregrafiile prezentate în fiecare show.

Antrenoarea vedetei, Kaiser spune că se începe cu 30 sau 45 de minute de forță, în care se folosesc greutăți. Dacă ești începător, poți începe cu greutăți mici și să crești treptat pe măsură ce corpul tău se adaptează.

Exercițiile de cardio pe care Shakira le face sunt adesea prin dans. În acest tip de exerciții sunt implicate atât creativitatea, cât și coordonarea cerebrală.

„Apoi ne distrăm, dansând! Scopul dansului este de a crește eficacitatea antrenamentului de forță pe care tocmai l-am terminat, pentru că în acel moment mușchii ar trebui să fie obosiți,” a adăugat antrenoarea.

Rutina sa de dans nu doar că o ajută să rămână în formă. Aceasta îi oferă și bucuria de a se exprima prin mișcare. Așadar, dacă îți dorești să arăți și să te simți ca Shakira, începe să îți miști corpul pe ritmurile tale preferate

Sursă foto – https://www.panoramaweb.com.mx/bienestar/2024/6/7/la-rutina-de-baile-que-shakira-realiza-para-tonificar-su-cuerpo-tener-condicion-fisica-sus-47-anos-29884.html

Sursă foto – Instagram Shakira

Preluat de la: csid.ro