2-printul-charles-scaled-1.jpg

Regele Charles al III-lea (74 ani) face în fiecare zi exerciții fizice pentru a se menține în formă. Monarhul depune eforturi mari, după ce a aflat că este bolnav de cancer.

Potrivit apropiaților, Charles efectuează zilnic un plan de exerciții al Royal Canadian Air Force, cunoscut sub numele de 5BX. Regimul de 12 minute include flotări, abdomene, extensii ale spatelui, întinderi și alergări pe loc.

Acum, experții au declarat că o astfel de rutină ar putea să-l ajute la vindecare.

„Schemele de antrenament nu sunt dependente de diferite echipamente. Exercițiile necesită doar 11 minute pe zi și pot fi făcute în dormitorul dvs. sau lângă pat”, se arată în broșura planului.

Primul exercițiu are o durată de două minute, cu două repetări.

”Este un exercițiu de stretching, care pregătește sistemul nervos pentru ai doilea exercițiu, pentru al treilea și ușor pentru al cincilea. Este un exercițiu de stretching pentru zona lombară, partea posterioară a gambelor, femural-gambe. De asemenea, și coloana se întinde.

Pe partea de sus avem întindere a peretelui abdominal și a pectoralilor”, a explicat Florin Cujbă, antrenor de fitness, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Următorul exercițiu are o durată de un minut, cu trei repetări.

”Atunci când avem o vârstă înaintată, funcțiile organismului scad, cum ar fi reflexul, atenția, și apare riscul de a cădea. De aceea, la această vârstă, se recomandă exerciții lente, controlate.

Cu acest exercițiu continuăm călătoria noastră și pregătim corpul pentru al cincilea exercițiu”, spune antrenorul.

Al treilea exercițiu pe care Regele Charles îl face în fiecare zi, timp de un minut, are patru repetări.

”Aici avem partea de fesieri, prin pendularea picioarelor la spate. De asemenea, întins pe burtă, scoatem pieptul în față și ridicăm bărbia de pe sol, astfel se activează musculatura toraco-cervicală, activăm astfel musculatura de susținere a coloanei. Acest exercițiu este perfect pentru ”zona a III-a a vârstei”. De asemenea se pregătește și lombarul iar presiunea pe care o vedem pe abdomen pregătește corpul pentru intensitate”, explică Florin Cujbă.

Exercițiul numărul patru durează tot un minut, și are patru repetări.

”Fiind exercițiul numărul patru se trece la un exercițiu mai intens. Deși la acest exercițiu genunchii sunt pe sol, persoanele mai în putere pot face flotarea corectă. Se activează musculatura pectorală, abdominală, fesierii încordați și pregătim organismul pentru a exploda de energie în exercițiul următor”, mai spune el.

Ultimul exercițiu este, așadar, cel mai solicitant. Durează șase minute și are nu mai puțin de 100 de repetări.

”Este vorba despre o alergare ușoară, pe loc, dar persoanele care au spațiu pot alerga cu ușurință pe bandă, sau afară, mai ales pentru că oxigenul ajută foarte mult și îmbunătățește activitatea cardiovasculară.

Este foarte posibil să se depășească acest număr de repetări, este foarte greu să te încadrezi în șase minute la 100 de repetări.

Aș recomanda să se dea foarte multă atenție intensității exercițiului, pentru că diferă foarte mult nivelul de condiție fizică de la om la om. Dacă obosești, mai scazi din intensitate, important e să nu ajungi cu pulsul foarte crescut.

Vreau să subliniez că acesta este exercițiul vedetă ale acestui tip de antrenament”, a concluzionat antrenorul de fitness, Florin Cujbă, la Antena 3 CNN.

Citește și: Regele Charles are cancer. Anuntul dat de Palatul Buckingham!

FOTO: ProfiMedia

Preluat de la: csid.ro