În ultimii ani, tot mai mulți oameni aleg plitele cu inducție sau cele vitroceramice. Motivele sunt multiple: sunt ecologice, sigure pentru copii și animale de companie, au un aspect elegant și, în general, sunt investiții bune pe termen lung. Cu toate acestea, când vine vorba de curățare, mulți nu știu cum să o facă în mod corect.

Vom începe cu plitele prin inducție electromagnetică, deoarece designul lor inedit le face foarte simplu de curățat.

Pentru plitele electrice vitroceramice însă, va trebui să fim cu băgare de seama încât suprafața lor poate fi zgâriată cu ușurință. Nu folosiți materiale abrazive, deoarece acestea ar putea lăsa urme pe plită.

În primul rând, nu ar trebui să folosești lama cuțitelor sau alte obiecte ascuțite pentru a îndepărta urmele de arsură. Îți sugerăm să folosești o spatulă de plastic, pentru că este mult mai folositoare și nu va lăsa urme.

De asemenea, evită folosirea bureților abrazivi, mai ales atunci când sunt plini de resturi de mâncare. Nu folosi nici lână de oțel, pentru că zgârieturile vor fi inevitabile.

Totodată, nu încurajăm nici folosirea detergenților puternici, anti-calcar. Agenții de curățare din conținutul acestora pot fi agresivi cu suprafața plitei.

Citește și: Cum alegi plita perfectă pentru bucătăria ta

Preluat de la: csid.ro