shutterstock_2227706271.jpg

Tocătoarele din lemn arată grozav, sunt blânde cu cuțitele, durabile și, dacă sunt curățate corect, mai igienice decât cele din plastic.

La fel cum aplicați ulei de hidratare pe păr, la fel trebuie să aplicați și pe tocătorul de lemn. Acest lucru ajută la protejarea împotriva bacteriilor și previne crăparea și deformarea lemnului. Deformarea este dăunătoare deoarece tocătorul va balansa atunci când tăiați, iar crăparea poate adăposti umezeala și resturile alimentare, devenind un focar de bacterii.
Astfel, puteți folosi următoarele tipuri de ulei pentru îngrijirea tocătorului dvs:

Ulei mineral: Recomandat de producătorii de tocătoare și bucătari. Este derivat din petrol, dar sigur pentru uz alimentar. Evitați uleiurile minerale industriale, destinate lubrifierii mașinilor.

Crema cu ceară de albine și ulei mineral: Face tocătorul mai strălucitor și mai impermeabil. Puteți cumpăra sau face propria cremă, amestecând ceară de albine rasă cu ulei mineral în raport de 1:4.

Nu există o formulă magică pentru cât de des să folosiți ulei pentru tocătorul dvs. Faceți acest lucru de fiecare dată când arată uscat și doriți să îi redați luciul.

Sursă – https://www.simplyrecipes.com/how_to_clean_and_care_for_wood_cutting_boards/

Sursă foto – Olya Detry / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro