Auzim în jurul nostru situaţii în care multe dintre cuplurile izolate la domiciliu se confruntă cu diverse probleme în relaţie, unele dintre ele chiar serioase. Între timp, alţi parteneri încearcă să evite conflictele şi chiar se folosesc de această perioadă de izolare pentru a se reconecta cu partenerul sau pentru a-şi rezolva problemele deja existente. Aşadar, pentru că mulţi visează la o relaţie armonioasă şi pentru că de data aceasta aveţi timp suficient să ajungeţi în acel punct, iată câteva trucuri prin care să faceţi din statul în casă împreună o adevărată plăcere.

Petreceţi mai mult timp separat. Ştiu, pare că mă contrazic singură, dar singura modalitate prin care vă veţi apropia este aceea de a păstra distanţa. Mai exact, fiecare partener ar trebui să-şi stabilească timpul pentru el. De exemplu, fă o baie cu spumă şi uleiuri esenţiale, aplică-ţi nişte măşti sau tratamente şi, de ce nu, bea un pahar de vin. Sau te poţi retrage într-o altă cameră să citeşti o carte sau să desenezi, să vezi un film. În acest timp, partenerul tău ar putea avea un videocall cu cel mai bun prieten sau să se joace pe calculator cu băieţii, fără ca niciunul dintre voi să fie deranjat.

Cină romantică, acasă. Pentru că nu puteţi ajunge să luaţi cina la restaurantul favorit puteţi să creaţi o seară specială pentru voi chiar de acasă. Fie pregătiţi cina împreună şi faceţi un set up romantic, să aranjaţi masa, iar voi să fiţi îmbrăcaţi elegant, fie puteţi încerca să faceţi un picnic în sufragerie sau să aveţi o seară liniştită cu jocuri de societate sau puzzle-uri şi muzică pe fundal.

<!–

Formul de quiz

–>

Lucraţi împreună la un proiect. Încercaţi să aduceţi câteva modificări prin casă, reorganizaţi dulapurile, debaraua, orice găsiţi să vă ţină activi. Sau, de ce nu, puteţi chiar face planul unui nou proiect personal.

Faceţi planuri alături de prieteni. Conectaţi-vă cu cei din jur şi încercaţi să stabiliţi planurile de viitor. Următoarele vacanţe, locuri în care să ieşiti pentru a experimenta noi preparate, petreceri la care v-aţi dori să mergeţi după ce se termină pandemia. În felul acesta vă veţi permite să vă detaşaţi de situaţia actuală, să evadaţi şi să vă sprijiniţi în planurile de viitor.

Faceţi sex. Tensiunile apărute în ultima perioadă ar trebui să fie întotdeauna un motiv bun pentru o partidă de sex. De câte ori nu aţi auzit că sexul de împăcare este cel mai bun? Aşa cum în filme cuplurile care se ceartă puternic ajung direct în dormitor, acelaşi scenariu îl puteţi avea şi voi. În felul acesta nu veţi lăsa depresia şi anxietatea să vă strice relaţia, ba chiar va încuraja contactul cu partenerul.

Scăpaţi de telefoane. În perioada de izolare suntem tentaţi să petrecem mai mult timp în faţa ecranelor dispozitivelor mobile, fie pentru a vorbi cu prietenii sau familia, fie pentru a urmări ultimele noutăţi sau postările celor din jur pentru a vedea cu ce se mai ocupă. Scăpaţi pentru câteva ore de telefoanele mobile şi încercaţi să comunicaţi mai mult, indiferent de subiect. Contactul vizual este atât de important pentru a capta atenţia.

Colaboraţi. Trebuie să respecţi intimitatea partenerului şi, pe lângă asta, trebuie să-i arăţi că îi eşti alături în orice situaţia, dar mai ales să îl/o încurajezi că veţi trece cu bine peste orice.

Preluat de la: csid.ro