pixel.png
Foarte multe persoane se confruntă cu o situaţie incomodă şi, de multe ori, ruşinoasă atunci când se află în public: transpiră mult deşi au o igienă perfectă şi folosesc antiperspirant şi îşi pătează hainele la subraţ. Vara, temperaturile ridicate înrăuteţesc această problemă şi, cum multe dintre tratamentele de pe piaţă nu sunt eficiente, există alte modalităţi care ne ajută să scăpăm de acest dinconfort.
 
Dacă în trecut se folosea hiperhidroza ca soluţie chirurgicală, adică o procedură prin care se extirpau glandele sudoripare. În prezent nu mai este nevoie de operaţie. Medicul estetician Iancu Morad explică în ce mod acţionează injecţiile cu toxină botulinică, reprezentând cea mai eficientă, rapidă şi nedureroasă formă de tratament.

<!–

Formul de quiz

–>

 
“Tratamentul cu toxină botulinică este rapid şi constă în microînţepături în zona axilară, prin care injectăm micropicături de substanţă. Intervenţia este nedureroasă, nu necesită anestezie decât aplicarea de gheaţă pe zona tratată timp de 10 minute, înaintea procedurii. Toxina botulinică blocheză anumiţi receptori astfel încât activitatea glandelor sudoripare este redusă, iar transpiraţia se diminuează”, spune medicul estetician Iancu Morad.
 
Cantitatea transpiraţiei este atentuată în urma procedurii cu 80-90% sau chiar poate dispărea complet. Astfel, pacientul scapă de disconfortul cauzat de mirosul neplăcut şi hainele pătate de umezeală de la nivelul axilelor.
 
“Efectul se instalează treptat, nu imediat. Pacientul va observa că nu va mai transpira abundent cam în 3-5 zile de la injectare, iar efectele efectele durează până la 9-12 luni. Din experienţa noastră clinică, o dată ce repetăm tratamentul la 9-12 luni se va prelungi durata de menţinere a rezultatului. Astfel, eficienţa în timp va  creşte odată cu numărul tratamentelor”, adaugă medicul estetician.

Preluat de la: csid.ro