infectii-urinare-2.jpg

Spre deosebire de bărbați, femeile sunt mai predispuse la infecție urinară. Și deși aceasta nu este o afecțiune gravă, simptomele pot fi destul de neplăcute: dureri în zona pelvisului sau abdomenului, febră, greață, urinări frecvente sau chiar cu sânge.

Pentru a evita posibilele complicații, medicii recomandă câteva lucruri simple, însă extrem de eficiente în prevenția infecției.

Deși infecția nu este cu transmitere sexuală, de multe ori, aceasta poate apărea în urma actului intim. Și asta deoarece contactul sexual favorizează migrarea bacteriilor către tractul urinar. De aceea medicii recomandă urinarea, înainte și imediat după ce contactul intim a avut loc, tocmai pentru a curăța și a elimina bacteriile ce pot ajunge în organism.

Citește și: Infecție urinară: este sexul permis în timpul tratamentului?

Deși nu e noutate, ștergerea zonei intime se face DOAR dinspre pubis și către zona anală. Asta înseamnă igienă intimă corectă.

Hidratarea este una dintre cele mai simple și mai utile metode de prevenție a infecției urinare. Asigură-te că consumi cel puțin 2litri de apă/zi pentru o bună funcționare a tractului urinar.

Suplimentele nu înlocuiesc antibioticele, însă studiile arată că o cură cu suplimente de merișoare poate reduce riscul de infecție urinară.

Merișoarele, fie că alegi să le administrezi sub formă de tablete, fie sub formă de suc, fac urina mai acidă și mai ostilă în fața creșterii și înmulțirii bacteriilor.

Produsele de igienă intimă sau gelurile de duș pot duce la crearea de dezechilibre în ceea ce privește flora vaginală. Și când flora vaginală este dezechilibrată, crește și riscul apariției bacteriilor dăunătoare ce pot duce la o infecție urinară.

Medicii recomandă aici consumul de produse lactate și de probiotice (iaurt, etc) fiindcă acestea reușesc să susțină flora, diminuand atsfel riscul dezvoltării unei infecții.

Citește și: Cât durează o infecție urinară și cum grăbim procesul de vindecare?

Preluat de la: csid.ro