pixel.png

Nu fiecare zi cu copiii tăi va fi perfectă, dar, ar trebui, ca cel puţin de câteva ori pe săptămână să reuşeşti să petreci cu adevărat timp de calitate. Deşi e dificil să găseşti timp în tumultul vieţilor atât de agitate cu multiple taskuri de îndeplinit, iată câteva idei despre cum să optimizezi timpul pe care îl petreci cu copiii.

În loc să te îngrijorezi cu privire la cât de multe minute poţi petrece cu cei mici în fiecare zi, concentrează-te pe transformarea acelor minute în momente memorabile. Iată câteva mici trucuri:

Plimbările în pijama

Orele înainte de culcare pot fi haotice cu copii mici. O tehnică interesantă şi jucăuşă, preferată de cei mici pentru a-i ajuta să se calmeze este o plimbare în pijama, seara. Nu numai că le va oferi copiilor tăi un moment calm, de respiro şi liniştit, dar per total vă va oferi tuturor momente speciale pentrecute împreună, care ar fi putut fi pierdute la televizor.

<!–

Formul de quiz

–>

Cheia pentru plimbările în pijama sunt.. ei bine, pijamalele! Ai grijă ca cei mici să fie complet pregătiţi pentru somn – spălaţi pe dinţi, feţele spălate şi pijamaua pusă. Apoi, pune-i în cărucior, pe tricicletă sau în adidaşi şi înconjuraţi încet cartierul, împreună. Nu au voie la gustări pe traseu (dinţii lor sunt deja periaţi!). Şi nu te îngrijora de privirile uimite le vecinilor! Le spui că e un experiment şi îi inviţi şi pe ei să vi se alăture! Va fi şi mai distractiv!

Noaptea de Taco

Cina acasă cu întreaga familie este un eveniment special, dar copiii tăi vor fi şi mai dornici să se aşeze împreună cu voi atunci când masa are o tematică. Puteţi face noapte taco, noapte de pizza, noapte chinezească, noapte cu pop-corn sau noaptea de clătite. Transformaţi bucătăria într-un sushi bar sau într-un bistro italian o dată pe săptămână. Atunci când copiii sunt încântaţi şi se distrează, sunt energizaţi în conversaţia lor şi în a-şi împărtăşi noutăţile la masă.

Nopţile speciale de cină sunt de asemenea o ocazie unică de a creşte implicarea copiilor în procesul de gătit. Atunci când există teme recurente pentru cină, aceştia îşi pot asuma un rol mai important în a furniza mâncarea la masă.

Practică meditaţia parentală

Când eşti copleşit de responsabilităţile tale, este uşor să te transformi în pilot automat cu copiii. Dar dacă mintea ta este în altă parte în timpul momentelor preţioase pe care ai lucrat din greu să le obţii, practic va fi ca şi cum nu ai fi petrecut timpul cu ei deloc. În schimb, încercă să rămâi focalizat în acest moment cu ajutorul unei „meditaţii parentale”, în care te concentrezi asupra copiilor, asupra ascultării nevoilor acestora, înţelegerii şi a recunoştinţei.

Reparaţi împreună

Nu repara niciodată un robinet neetanşat, nu schimba o anvelopă, nu vopsi gardul şi nu înlocui filtrul cuptorului fără copii. Îmbunătăţirile la domiciliu reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul cu ei, în timp ce îi înveţi despre instrumente şi viaţă în acelaşi timp. Mansarda şi subsolul sunt sălile de clasă pentru a învăţa cum funcţionează lucrurile şi cum se pot repara în siguranţă lucrurile. Dă-le o lanternă să o ţină pentru tine şi explică-le constant treaba pe care o faci. Pe măsură ce cresc, vei ajunge să ţii tu lanterna pentru ei.

Joacă jocurile lor

Dacă decizi să aduci jocuri video în casa ta, încearcă să faci tot posibilul pentru a afla exact cum se joacă şi cum poţi fi bun la ele, astfel încât să poţi experimenta această parte din lumea copiilor tăi. De ce? Aşa cum ei vor participa la activităţile pe care le propui tu, este drăguţ pentru ei să simtă o egalitate atunci când şi tu îţi îndrepţi atenţia către ceva ce le place lor. Lasă-i să îţi explice şi lasă-te în cele din urmă purtat de moment! Nu uita – ei apreciază momentul în sine, nu performanţele tale în jocuri!

Preluat de la: csid.ro