par-vopsit.jpg

Puține lucruri se compară cu senzația pe care o ai când ieși dintr-un salon de coafură, proaspăt vopsită și tunsă. Pe măsură ce mergi pe stradă, nu poți să nu zâmbești, pentru că soarele strălucește pe șuvițele tale lucioase și știi că arăți absolut splendid. Totuși, câteva săptămâni mai târziu, după mai multe spălări, coafuri și purtări, te simți mai puțin ca un unicorn (cu tot cu părul lucios) și mai mult ca un ponei jerpelit, numărând zilele până când poți să-ți reîmprospătezi nuanța.

Desigur, rădăcinile cresc și vopseaua se estompează, dar există lucruri pe care poți să le faci, pentru a întârzia cât mai mult decolorarea părului: 

Nu ți-ai spăla fața cu orice săpun vechi – același lucru ar trebui să se aplice și pentru părul tău. Menținerea culorii începe cu produsele de îngrijire a părului pe care le folosești acasă.

Șamponul, balsamul și tratamentele profesionale sunt ca o poliță de asigurare pentru părul tău. Produsele fabricate de producătorii de vopsele pentru păr sunt formulate special pentru a îngriji podoaba capilară și pentru a contribui la longevitatea culorii. Motivul pentru care stiliștii sunt atât de pasionați de recomandarea produselor profesionale este că știu că acestea le vor valorifica cel mai bine munca.

Indiferent dacă ești roșcată, brunetă, blondă există o mască, șampon, balsam sau glazură pigmentată care îți va oferi senzația că doar ce ai ieșit de la salon, din confortul băii tale.

Felul în care îți tratezi părul are un impact major asupra vitezei cu care se va estompa culoarea. Spălarea prea frecventă, înotul regulat (în apă de mare sau cu clor) și utilizarea deasă a aparatelor de coafat cu căldură îi fură strălucirea. Dușurile lungi și fierbinți pot fi relaxante, dar dacă îți scufunzi părul prea mult în apă caldă se deschide cuticula, permițând culorii să se scurgă mai repede.

Soluția? Redu temperatura (gândește-te la rece, nu la îngheț) și spală-ți părul la fiecare a doua (sau chiar a treia) zi. Vopseaua pentru păr usucă părul și îl face mai poros, deci un tratament de hidratare săptămânal va asigura sănătatea părului tău.

Coafurile în nuanțe aprinse sunt cunoscute pentru că se estompează mai repede decât orice altă culoare. Moleculele de vopsea roșie sunt mai mari și nu pot penetra axul firului de păr la fel de adânc, ceea ce înseamnă că se diminuează și mai rapid. Soluția? Încearcă un balsam cu pigment. De obicei, un tratament pe care să îl folosești la duș, pe care îl clătești după câteva minute, este o modalitate rapidă și ușoară de a-ți însufleți părul cu o explozie de culoare și de a te asigura că rămâne mai strălucitor pentru mai mult timp. Dar nu este destinat doar roșcatelor. Balsamurile pigmentate vin într-o varietate de nuanțe, de la blond la brunet și tot ce se află între ele. 

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro