shutterstock_2253013129-scaled.jpg

La achiziţionarea unei mașini de spălat vase, ne dăm seama cât de important este acest aparat în viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă nu este îngrijit corect, la final te va surprinde cu vase pline de murdărie. Iată cum poți să cureți în mod corect mașina de spălat vase pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Una dintre problemele cele mai des întâlnite când vine vorba de funcționarea corectă a mașinii tale este depunerea de grăsimi. O altă problemă des întalnită o constituie resturile de mâncare ce pot rămâne blocate în scurgere. Toate aceste probleme pot fi evitate cu ușurință dacă înveți cum să-ți cureți corect mașina de spălat vase.

Nu mai este nicio surpriză faptul că oțetul și bicarbonatul de sodiu pot face minuni când vine vorba de curățarea mașinii de spălat vase. Oțetul alb o să te ajute la dizolvarea petelor de grăsime din interior, în timp ce bicarbonatul de sodiu va elimina orice miros neplăcut care ar putea să existe. Cu cele două ingrediente poți începe curățarea în trei pași simpli și rapizi.

Citește și: Bicarbonat de sodiu – 6 situații în care îl folosesc italienii

În loc de oțet, puteți folosi și acidul citric pentru a vă decalcifia mașina de spălat vase. Cu toate acestea, alegeți cea mai scăzută temperatură posibilă a apei, astfel încât acidul să nu se combine cu calcarul pentru a forma… calcar solid, ceea ce ar fi contraproductiv. Avantajul acidului citric este mirosul plăcut pe care îl lasă în urmă.

Dacă murdăria provenită de la mâncare poate fi curățată cu ușurință, rugina sau calcarul îți pot da mai multe bătăi de cap. Din fericire, există numeroase soluții (în comerț) cu care le poți curăța, însă cel mai eficient ar fi să folosești aceste soluții pentru a preveni depunerile acestora.

În cazul nefericit în care mucegaiul se depune în mașina de spălat vase, cel mai bun mod de a-l îndepărta este clorul. Aceasta este însă o substanță foarte puternică, așa că folosește întotdeauna mănuși de protecție ca să umbli cu ea și aplic-o doar in cantități mici, pe suprafețele afectate de mucegai.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro