aeroport1.jpg
În călătoriile echipei #diez am observat că multe monumente sau locuri culturale au numele persoanelor din acea țară care a marcat într-un fel sau altul domeniul. Până la redenumirea Palatului Național și Teatrului de Operă și Balet în Nicolae Sulac și respectiv Maria Bieșu, aproape toate cele mai importante edificii din Chișinău aveau nume generice.

Astfel echipa #diez vine cu proiectul Cum s-ar numi, unde împreună cu voi vom încerca să găsim cele mai bune denumiri pentru locuri și edificii importante din Chișinău și nu numai.

Inițial vom lansa ideea locului, unde voi puteți propune denumiri și să le argumentați, apoi când se strâng suficiente, timp de o săptămână vă vom lăsa să votați acea denumire pe care o considerați mai relevantă. După alegerea denumirii vom încerca să o propunem instituțiilor care pot lua decizia de schimbare a denumirii.

Denumirea aeroportului internațional Chișinău (KIV)

1-annaaero

Prima locație ne-am gândit să fie aeroportul Chișinău, care are o denumire foarte generică. Când cineva ajunge la noi, nu-și mai pune întrebări sau să fie curios de ce un aeroport are o anumită denumire. De ex. când ajungi în Paris, te vei întreba cine este Charles de Gaulle, când ajungi în Gdansk, te vei întreba cine este Lech Walesa.

Voi ce denumire ați vrea să aibă aeroportul internațional Chișinău, ca să vă mândriți cu aceasta?

Opțiuni:

#1. Mihai Volontir, actorul care a avut mai multe filme aeriene

#2. Olga Culic, singura femeie pilot din Moldova

#3. Vasile Tăbîrța, actorul din filmul „Tunul de lemn”

#4. Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Răsai-Răsai-Răsai

#5. Nadejda Cepraga

#6. Constantin Bazu Cantacuzino, asul avioanelor de vânătoare românești care a efectuat printre primele zboruri pe cursa Chișinau-București începand cu anul 1926, prima cursa a aviației civile moldovenești.

#7. Eugen Doga

#8. Ștefan cel Mare

#9. Dmitrie Cantemir

#10. Emil Loteanu

#11. Păcală și Tîndală

#12. ?????

 

Preluat de la: Diez.md