32-920x517.jpg
Pe Telegram a fost creat un bot care îți arată în timp real unde se află troleibuzul 32 și în cât timp acesta va ajunge la stația unde îl aștepți. Ruta a fost lansată pe 10 septembrie și este deservită de patru unități. Troleibuzul pornește de pe strada 31 august 1989 și ajunge până în comuna Stăuceni.

Canalul unde poți urmări în timp real troleibuzul 32 se numește Roata Wăy și poate fi accesat de pe calculator AICIiar de pe telefon, canalul poate fi adăugat direct prin Telegram cu contactul @roataway_bot.

De asemenea, pe acest canal de Telegram puteți urmări și troleibuzul 30, care ajunge până la aeroport.

Acest canal a fost dezvoltat după ce, în Chișinău, a fost lansat un proiect pilot care are drept scop să informeze călătorii despre timpul de așteptare a troleibuzelor, care sunt dotate cu sistem GPS. Direcția generală transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău a promis că va implementa sistemul de monitorizare a transportului public GPS, până la aplicarea sistemului de etichetare electronică. O dată exactă pentru această implementare nu a fost numită.

Cât despre sistemul de etichetare electronică, primarul interimar de Chișinău a promis că acesta va fi implementat până la 1 septembrie 2018, totuși suntem în 2019, iar în troleibuze achităm la taxatori. Mai multe despre lunga istorie a implementării sistemului de etichetare electronică în orașul Chișinău puteți urmări într-un material realizat de echipa #diez.

Preluat de la: diez.md