asg-1.jpg
Pentru prima dată în Republica Moldova, pe 17 mai 2019, în incinta Centrului de Excelență în domeniul IT „TEKWILL” se va desfășura FinTech Moldova Conference 2019, eveniment dedicat industriei tehnologiilor financiare și specialiștilor din domeniu. Conferința își propune să devină o platformă de consolidare a comunității FinTech din Moldova, sensibilizarea organelor de reglementare față de importanța tehnologiilor financiare, creșterea numărului specialiștilor în industrie și crearea unui mediu benefic creșterii tehnologiilor financiare în Moldova.

Aflat la intersecția dintre tehnologie și serviciile financiare, termenul FinTech a devenit din ce în ce mai utilizat în strategiile de dezvoltare ale băncilor, companiilor de finanțare și creditare, organelor de reglementare financiară și ale altor membri ai sectorului financiar. Industria FinTech este în continuă extindere, iar acest lucru oferă și mai mult spațiu inovație, creștere și afirmare în spectrul divers de servicii și produse financiare. FinTech Moldova Conference 2019 vine să ofere o platformă eficientă pentru transferul de experiență și cunoștințe între profesioniștii din tehnologie și finanțe, pentru creare și împărtășire de oportunități și pentru susținerea reciprocă.

Prima ediție FinTech Moldova Conference vine cu speakeri remarcabili, profesioniști FinTech din Marea Britanie, Rusia și Republica Moldova. Printre invitați se numără Jay Tikam, specialist FinTech și Expert în Reglementare, care este, de asemenea, Director Executiv al Vedanvi, o agenție de consultanță specializată pe FinTech cu sediul la Londra, care furnizează proiecte în Regatul Unit și în întreaga lume, inclusiv Africa și Europa de Sud-Est. Jay Tikam este un pionier al industriei cu peste 23 de ani experiență în capitala financiară a lumii, Londra.

Evenimentul va cuprinde o serie de sesiuni tematice pe mai multe direcții: Reglementarea FinTech, tehnologiile financiare în Republica Moldova, Business Intelligence și Big Data în sectorul financiar, E-commerce și plăți online și vor aduce în prim plan viziuni inovatoare și posibilitatea de a prelua cunoștințe valoaroase, de a explora oportunități care ar putea să transforme radical sectorul financiar din Moldova.

FinTech Moldova Conference  se va desfășura în intervalul 09:30 – 18:00, participanții fiind așteptati cu începere de la ora 09:00 pentru înregistrare. Evenimentul va include și o sesiune de networking dedicată socializării, stabilirii de noi conexiuni și împărtășirii de impresii și opinii.

Taxa de participare în cadrul primei conferințe FinTech din Moldova este de 500 lei. Procurarea biletelor este posibilă online: https://www.tekwill.md/events/fintech-moldova-conference-2019 sau prin transfer bancar (pentru transfer bancar puteți solicita un cont spre plată la [email protected]). Numărul de locuri în cadrul evenimentului este limitat.

FinTech Moldova Conference 2019 este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și în parteneriat cu Mastercard. Partener media al evenimentului: Diez.

Preluat de la: diez.md