pixel.png

Încă de la începutul pandemiei, odată cu recomandările făcute de Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor, şi anume purtarea măştilor de protecţie pentru prevenirea infectării şi a răspândirii virusului COVID-19, au circulat pe reţelele de socializare numeroase fotografii, în special ale cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului, care prezentau semne şi iritaţii la nivelul feţei, produse de purtarea măştilor.

Urmează ca după data de 15 mai, odată cu ridicarea restricţiilor, să purtăm măştile de protecţie atunci când ieşim în spaţiul public. Fie că ieşi la alergat, scoţi câinele la plimbare, te duci la cumpărături sau trebuie să te vezi cu cineva de exemplu, masca va fi obligatorie. Din păcate, multe persoane se confruntă cu iritaţii la nivelul pielii aşadar, medicul dermatolog Laurenţiu Vlădău ne-a explicat cum putem menţine pielea curată şi cum o putem proteja în urma purtării măştilor, pentru a preveni iritaţiile de la nivelul feţei, provocate de purtarea îndelungată a acestora.

Atunci când dai masca jos, mai ales după ore îndelungate în care ai purtat-o, primul lucru pe care vrei să-l faci este să te speli pe faţă pentru a îndepărta transpiraţia acumulată. Dacă urmezi acest pas, ideal este să foloseşti apă călduţă, nu fierbinte, pentru a nu deteriora sau usca pielea şi pentru a nu compromite bariera protectoare.

<!–

Formul de quiz

–>

”Deoarece pielea este deja iritată din cauza frecării cu măştile şi folosirea gelurilor hidroalcoolice, este ideală evitarea săpunurilor şi gelurilor de duş comerciale care pot agrava iritaţiile. Acestea pot fi înlocuite cu săpunuri „fără săpun” sau chiar creme hidratante folosite în loc de săpun lichid. După spălare, aplicarea de creme barieră şi hidratante pe bază de glicerină, parafină, pantenol, uree, vitamina E, etc. va compensa suferinţa barierei cutanate”, a explicat Dr. Laurenţiu Vlădău pentru ”Ce se întâmplă, Doctore?”.

Din păcate, faptul că masca trebuie purtată foarte multe ore pe zi, pielea poate deveni uscată şi pot apărea chiar vânătăi, în special din cauza materialelor din care este fabricată.

Preluat de la: csid.ro