collage-42.jpg
În 2017, cineva a postat un fișier online și l-a numit o „scurgere de informație” a sezonului 8 al Game of Thrones. Unii oameni au fost sceptici în raport cu această scurgere, dar mulți au îndrăgit-o. Fanii s-au pronunțat precum că acesta este finalul perfect pentru serial. Dacă într-adevăr leak-ul a fost scenariul original, scriitorii s-au văzut în situația de a redacta la repezeală altul. Aceasta este probabil singura explicație logică pentru modul nesatisfăcător pentru fani în care s-a încheiat serialul.

Noi am analizat fișierul și am comparat soarta reală a personajelor principale. Alertă de spoilere: Nu citiți materialul în continuare, dacă nu ați văzut deocamdată sezonul.

# Cersei Lannister

1

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: A fost ucisă de Arya după ce și-a pus fața lui Qyburn, alături de lupul ei Nymeria.

Ce s-a întâmplat de fapt: Moare alături Jaime sub cărămizile castelului în mâinile lui Jaime, încercând să scape.

# Arya Stark

2

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: În primul episod, Arya este vizitat de Jaqen H’ghar, care îi dă otravă să o ucidă pe Cersei. În episodul 5, Arya o omoară pe Cersei. În cele din urmă, ea și lupul ei merg spre Essos.

Ce s-a întâmplat de fapt: Arya îl omoară Night King, după ce a trecut cumva neobservată de întreaga armată a morților. În cele din urmă, începe să călătorească spre noile ținuturi.

# Theon Greyjoy

3

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Își salvează sora, Yara, dar este ucis de unchiul său Euron.

Ce s-a întâmplat de fapt: El este ucis de Night King în timp ce încearcă să îl salveze pe Bran.

# Brandon Stark

4

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: În timpul bătăliei cu Night King, îl controlează pe Rhaegal, dar ambii sunt uciși de către armata morților. La sfârșitul sezonului, se întoarce din morți.

Ce s-a întâmplat de fapt: La sfârșitul serialului, el devine Rege al celor 6 Regate.

# Daenerys Targaryen

5

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Melisandre o avertizează că, pentru a câștiga, va trebui să-și sacrifice copilul, dar Daenerys nu renunță. În episodul 5, ea dă naștere unui copil în Dragon Stone. Doar una poate supraviețui – fie copilul, fie ea. Daenerys decide să-și salveze fiica. O numește Lyanna, în cinstea mamei lui Jon.

Ce s-a întâmplat de fapt: Ea devine treptat nebună, începând de la mijlocul sezonului. Arde aproape tot King’s Landing împreună cu oamenii din el. Ea devine regină și spune că va continua misiunea ei „eliberatoare”. Pierde încrederea celorlalte personaje și este ucisă de Jon în timpul sărutului.

# Varys

6

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: O ucide pe Daenerys să-i oprească suferința. El este apoi ucis de un războinic de la King’s Landing.

Ce s-a întâmplat de fapt: El este executat de Drogon după ce Daenerys îl acuză de trădare.

# Samwell Tarly

7

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: El ia și salvează copilul lui Daenerys și a lui Jon. În final, îl vedem cu Gilly, care este acum Lady Tarly. Sam află că Gilly este însărcinată.

Ce s-a întâmplat de fapt: El devine Marele Meister al regelui Bran.

# Davos Seaworth

8

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

 

Ce ar trebuie să fi fost: El ordonează uciderea lui Melisandre. În cele din urmă, el spune că va merge la soția sa și va începe o viață simplă.

Ce s-a întâmplat de fapt: El devine Maestrul navelor.

# Jon Snow

9

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: El ucide Night King în timp ce îl călărește pe Drogon în episodul 5 și, prin urmare, oprește Armata Morților. Jon este ales să fie rege, dar în bătălia finală pentru King’s Landing, el moare de la explozia focului.

Ce s-a întâmplat de fapt: O ucide pe Daenerys și este trimis după The Wall. Se reunește cu sălbaticii și cu lupul lui, Ghost.

# The Night King

10

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Cu încetul cucerește terenurile celor vii și moare până la sfârșitul sezonului. În cele din urmă, el este ucis de Jon Snow.

Ce s-a întâmplat de fapt: El cucerește Winterfell și merge încet spre Bran, dar Arya îl lovește cu un pumnal.

# Jaime Lannister

11

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Începe o relație cu Brienne. Apoi, îl ucide pe Euron și îl salvează pe Jon de la ultima lovitură. În cele din urmă, el a fost ucis încercând să fugă de la explozia de focului sălbatic.

Ce s-a întâmplat de fapt: Începe o relație cu Brienne și a doua zi se întoarce să o salveze pe Cersei. Îl ucide pe Euron, dar moare împreună cu sora lui.

# Brienne of Tarth

12

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Se luptă ca un erou cu armata morților care îi depășește numeric, dar primește câteva răni grave. Moare în brațele lui Jaime.

Ce s-a întâmplat de fapt: Ea devine șefa armatei regelui Bran.

# Jorah Moromont

13

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Împreună cu Jaime, vine să-l ajute pe Jon, dar moare în explozia focului.

Ce s-a întâmplat de fapt: Are multe răni în timp ce încearcă să o protejeze pe Daenerys. Apoi moare în brațe ei.

# Sandor Clegane

14

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Își ucide fratele cu foc și o ajută pe Arya să ajungă la Cersei. El este ucis împreună cu Jaime și Jorah încercând să-l salveze pe Jon.

Ce s-a întâmplat de fapt: În timp ce încerca să-l omoare pe fratele său, el cade împreună cu el în foc și moare.

# Bronn

15

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: De la bun început, a luptat pentru Nord. În cele din urmă, el refuză să-l salveze pe Jon pentru că înțelege că ar putea muri. El rămâne în viață.

Ce s-a întâmplat de fapt: După ce a avut câteva apariții insignifiante în ultimul sezon, el ia Highgarden și devine Maestru al Monedei.

# Euron Greyjoy

16

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Se căsătorește cu Cersei, dar se urăsc unul pe celălalt. El este fericit când moare Cersei și devine conducătorul a 6 regate. El moare într-o bătălie cu Jon și Jaime la sfârșitul sezonului.

Ce s-a întâmplat de fapt: Îl ucide pe Rhaegal, apărând în mod neașteptat împreună cu întreaga flotă. Chiar și Daenerys este surprinsă. El este ucis de Jaime.

# Sansa Stark

17

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: Ea dă mai multe ordine importante în timpul luptei cu armata morților. Începe o relație cu Gendry. În cele din urmă, ea devine Regina din Winterfell, iar soțul ei, Gendry, este Lord of the End Storm.

Ce s-a întâmplat de fapt: Ea devine Regina Nordului.

# Tyrion Lannister

18

Photo Credit: © Game of Thrones / HBO

Ce ar trebuie să fi fost: În cea de-a doua penultimă scenă, vedem că Tyrion este Mâna dreaptă a reginei, fiica lui Daenerys și Jon – Regina Lianne. Împreună cu Missandey, el are grijă de ea. „Game of Thrones is not a toy and it comes at a price”, spune Tyrion la final.

Ce s-a întâmplat de fapt: El refuză să mai fie Mâna dreaptă Reginei, în public, după ce Daenerys distruge King’s Landing. El este apoi condamnat la moarte, dar după ce Daenerys moare, el devine Mâna dreaptă Regelui Brandon Stark.

# Scena finală

Ce ar trebuie să fi fost: Un ostaș din armata morților duce corpul lui Brandon spre altar. Vedem că un pumnal de sticlă este în pieptul lui Bran. În urma unui ritual, iar Bran își deschide ochii albaștri. Ostașul din armata morților îi pune o coroană pe capul lui Bran, iar altarul devine acoperit de gheață.

Ce s-a întâmplat de fapt: Vedem Arya care se îndreaptă la vest de Westeros; Sansa devine Regina Nordului, Bran devine Regele celor 6 Regate, iar Jon se reunește cu sălbaticii și Ghost.

 

Preluat de la: diez.md