Dan-Bittman.jpg

„Am experimentat ceva și am observat că a funcționat în cazul meu. Mănânc în fiecare zi după ora 14:00, între 14:00 și 22:00. Mi se pare că este ok, adică nu simt foame excesivă și nu trebuie să urmez o dietă strictă. Consum pâine și mănânc de toate”, a mărturisit Bittman, care spune că reușit să slăbească nu mai puțin de șapte kilograme.

De postul intermitent este vorba, care presupune alternarea perioadelor de limitare a consumului de alimente cu intervale în care persoana consumă alimente solide și lichide.

Această metodă, promovată intens ca modalitate eficientă de slăbire, nu este benefică doar pentru reducerea în greutate, ci a devenit o tendință semnificativă.

Anca Roman, medicul specializat în diabet și nutriție, a explicat într-o postare pe Facebook ce înseamnă postul intermitent, cum sunt văzute aceste metode în studiile medicale și cine ar trebui să evite să le practice.

Există diverse modalități de a pune în practică postul intermitent, precizează medicul. „Prima și cea mai răspândită presupune 16 ore de post și o fereastră de 8 ore în care alimentația este permisă.

Alegerea intervalului se face împreună cu medicul și este adaptată programului sau stilului de viață al fiecărui pacient”, a detaliat medicul.

Postul intermitent este unul dintre cele mai populare metode de pierderea în greutate din prezent. Dar beneficiile sale nu se limitează la pierderea în greutate. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății în general și a imunității, ceea ce te poate ajuta să duci o viață lungă și sănătoasă.

Postul este una dintre cele mai rapide modalități de a reduce tensiunea arterială, iar una dintre cele mai importante măsurători ale tensiunii arteriale este tensiunea arterială sistolică. S-a constatat că această metodă reduce tensiunea arterială sistolică mai mult decât orice altă dietă.

O modalitate eficientă de control al inflamației este reducerea numărului de calorii și postul intermitent. Acest lucru se datorează faptului că toți markerii care cauzează inflamația vor scădea în timpul postului.

Potrivit unor cercetări, postul în zile alternative și postul 5:2 reduc colesterolul rău (LDL), ceea ce poate crește potențialul de boli de inimă. De asemenea, poate scădea nivelul de trigliceride, care pot cauza accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Diabetul de tip 2, cauzat în principal de niveluri ridicate de zahăr, este una dintre cele mai frecvente diagnostice în era modernă. Și una dintre cele mai bune modalități de a reduce nivelul ridicat de zahăr este reducerea rezistenței la insulină, ceea ce poate fi realizat eficient prin postul intermitent.

Sursă foto: Instagram @danbittman.

Preluat de la: csid.ro