pupsic-1.jpg
Tot mai mulți câinii continuă să cutreiere drumurile în singurătate, aceste drumuri sunt unica lor casă. De altfel, aceștia sunt zilnic atacați de oameni și când simt pericol, atacă și ei la rândul lor. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în prezent, sunt aproximativ 200 de milioane de câini vagabonzi în întreaga lume.

Populația câinilor vagabonzi a devenit o provocare, iar Olanda a făcut față acestei provocări, devenind prima țară din lume care a adus populația câinilor fără adăpost până la zero.

Guvernul olandez a adoptat legi pentru a îmbunătăți drepturile animalelor și pentru a le proteja sănătatea. Aceste legi includ pedepse pentru abuz și pentru neglijarea animalelor: până la trei ani de închisoare și amenzi mai mari de 16 mii de dolari, transmite animalchannel.co.

De asemenea, au fost mărite impozitele pe câinii cumpărați în magazine, pentru a încuraja adoptarea câinilor și salvarea acestora din adăposturi.

De atunci, olandezii au creat o forță de poliție pentru animale, responsabilă pentru investigarea neglijenței față de animale și pentru salvarea animalelor de companie din situații periculoase.

Preluat de la: diez.md